NRK vil lage norsk Itunes

Salget av digital musikk er et marked i stor vekst hvor stadig flere aktører kommer på banen. Her i landet er det så langt få som har maktet å stable på bena en tjeneste som kan hamle opp med Apples Itunes, men nå vil NRK forsøke seg.

Vil konkurrere med Itunes
Ifølge VG vil NRK nå satse på en løsning med salg av musikk. Statskanalen har lenge jobbet med å digitalisere sitt platearkiv, det er dette de nå vil åpne for å selge til publikum.

- Vi ønsker å bli store og konkurrere mot iTunes, sier prosjektleder Jon Roar Tønnesen for Digitalt Musikkarkiv i NRK, ifølge VG.

3.6 millioner sanger
Norske Systemarkitekter har lenge jobbet med å digitalisere det store arkivet på Marienlyst. Til sammen er det snakk om over 3.6 millioner låter som er samlet i arkivet. Om NRK kan selge alle disse låtene er usikkert. De må i så fall ha avtaler med alle aktørene og riktige lisenser for at dette kan gjennomføres. NRK selv har tidligere sagt at de vil unngå kopisperrer på sitt digitale arkiv og forhåpentligvis vil dette også gjelde når de nå åpner for salg fra arkivet.

I den nye nedlastningstjenesten, som vil ligge under domenet Musikkarkivet.no, vil NRK ha en hovedtyngde på musikk fra 1970 og utover, men det vil også finnes musikk fra helt tilbake til 1933. Planen er å starte salget i løpet av 2008.Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen