NRK spredte 40 000 MMS-bilder

Kunstnere Eivind Leintz fikk titusenvis av MMS-bilder fra NRK. Bildene, som ble sendt inn til programmet "Svisj" ble brukt til å lage en kunstbok. NRK hadde selv godkjent bruken av disse, men nå angrer de seg, flere uker etter at kunstboka er ferdig trykket og ute i butikkene, skriver Dagbladet.

- Det skulle vi aldri ha gjort. Vi har gitt ut materiale som det skulle vært gjort mye grundigere vurderinger av. Flere personer skulle ha sett på det før vi ga det ut. Dette er jo dessuten programmateriale, og ikke minst upublisert materiale. Det er jo helt uaktuelt å gi ut noe slikt, sier NRKs markeds- og kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin til NRK.no.

Les mer:
- Dumpes du av SMS i jula?
- Endelig MMS på Iphone
- Slik setter du opp wap og MMS

Forstår NRK

Kunstneren, Eivind Lentz sier han delvis forstår at NRK angrer seg, men mener de undervurderer boka.

- Dette er bilder som er laget for å sendes videre. Som kunstner ser jeg disse som et kulturavtrykk av vår tid.

Til NRK.no har han tidligere sagt:

- Vi har liksom flyttet nærmere hverandre. Vi ser mer inn til hverandre. For et par generasjoner siden var det tjukke gardiner som gjaldt, og man dekte til for innsyn med lamper og potteplanter. I dag har vi ikke gardiner. Min bestemor ville sikkert sagt at jeg er blottersk hvis hun så hvordan vi lever. Vi har endret holdningen til hva vi viser frem.

Frykter ikke konsekvenser
NRK har en MMS-avtale som sier at bilder som sendes inn til Svisj bare skal brukes i denne tjenesten og at det skal slettes fra databasen etter en måned. Til tross for avtalebruddet, er ikke NRK bekymret for søksmål fra noen av personene i boka.

- Nei, det frykter vi ikke. Vi har ikke fått noen reaksjoner. Dessuten er jo boka utført på en kunstnerisk måte. Men skulle det komme noe, må vi forholde oss til det, sier Sandvin til NRK.no.

Boka inneholder tematisk inndelte sider med bilder av alt fra avslørende bilder av pupper og peniser til tatoveringer, biler og babyer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen