NRK snikinnfører TV-lisens på mobil

- Så lenge NRK er en lisensfinansiert TV-kanal, må det bety at NRKs program i hovedsak skal være tilgjengelig for lisensbetalerne. Det meste av NRKs programflate skal selvfølgelig være vederlagsfritt tilgjengelig for lisensbetalerne, sier Høyres kulturpolitiske talsmann, Olemic Thommessen i følge Propaganda.

Thommesen mener at kulturminister Trond Giske må holde et øye med NRKs nye og voksende tilbud av TV-innhold på digitale medier, ikke minst etter at den nye video-iPoden ble lansert. Tusenvis av nordmenn har kastet seg over norske kanalers TV-tilbud av redigerte innslag og direktesendinger på mobil-TV. NRK tilbyr også en rekke tjenester mot betaling.

Kan bli vanskelig å fjerne betalingen
- Det var kanskje ikke dette Stortinget tenkte på da man ga NRK mulighet til å drive egenfinansiering av virksomheter. NRKs nye digitale virksomhet må ikke innebære en snikinnføring av betaling for NRKs programtilbud. Hvis man blir vant til å ta betalt for morgendagens medier, kan det bli vanskelig å fjerne denne betalingen senere, sier Olemic Thommessen til Propaganda.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen