NRK på mobilen

Neste uke lanserer NRK en ny tjeneste som innebærer at man for første gang i Norge kan se direktesendt TV på mobiltelefonen.

Programmene blir sendt i .3gp-format, noe som brukes i alle nyere mobiltelefoner med video-funksjon. I tillegg til å se direktesendt TV vil man også kunne laste ned Dagsrevyen og et par andre programmer etter at de har gått på lufta.

Den største forskjellen mellom den norske tjenesten og mobil-TV i andre land er at overføringen skjer via GPRS, noe som dessverre blir en dyr affære - man må nemlig betale mellom tre og fem kroner per minutt med dagens takster på mobilt internett.

Dette betyr altså at man må ut med opp til 150 kroner for en halvtimes nyhetsending, noe som gjør at tjenesten neppe blir noen hyppig vane blant normale mobilbrukere med det første. Det faktum at NRK ikke kommer til å kreve lisens for tjenesten er en mager trøst.

Teknologisjef i NRKs utviklingsavdeling, Bjarne André Myklebust sier imidlertid at dette bare er en forsmak på hva som kommer senere. Tjenesten er nemlig allerede klar for UMTS, slik at man vil kunne overføre mye raskere og i bedre kvalitet når vi etter hvert får tredje generasjons telefoni her til lands. Sannsynligvis blir det også en del billigere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen