NRK lar deg laste ned Beatles
Teknofil

NRK lar deg laste ned Beatles

The Beatles har lenge vært umulig å finne for lovlig nedlastning på nett. Ingen har så langt klart å tilegne seg rettighetene til dette og dermed har musikken til den berømte gruppen hverken vært å finne på Itunes Store, Amazon, 7digital eller andre nettsteder. NRK har derimot tatt saken i egne hender.

Legger ut 212 sanger
Ved hjelp av en spesialavtale med Tono har NRK, ifølge NRKbeta, fått lisens til å legge ut programposten "Vår daglige Beatles", en del av sendingen til Norgesglasset i 2007 som nedlastbar podcast. I programposten, som i alt består av 212 deler, hvor det presenteres enkeltsanger av The Beatles og historien rundt sangene forklares.

Dette betyr at NRK som de første i verden kan tilby lovlig nedlastning av The Beatles, og det helt gratis. Om det kun er sangene du er ute etter kan du enkelt kutte bort snakkingen, men om du er en ekte fan, så vil kanskje også dette være interessant.

Tilgjengelig kun i fire uker
Avtalen med Tono medfører at NRK kun kan legge ut materialet for fire uker ifølge NRKbeta. For å laste ned podcasten fra NRK må du kopiere denne adressen i ditt utvalgte program. http://podkast.nrk.no/program/beatles_komplett.rss.

Om du er usikker på hvordan du laster ned podcaster har NRK laget denne oppskriften.

Det er ikke bare i Norge dette har blitt lagt merke til. Også utlandet har fått med seg nyheten, blant annet har det blitt bemerket hos Ars Technica, Cnet News og NBC.

Oppdatert:
Det viser seg nå at NRK slett ikke hadde lov til å legge ut podcastene med Beatles sin musikk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen