NRK la ut Beatles uten lov
Teknofil

NRK la ut Beatles uten lov

NRK skapte store oppslag tidligere i dag da de la ut Beatles for gratis nedlastning. Nå viser det seg at de var litt vel kjapt ute og må trekke Beatles fra sitt arkiv.

- Vi gjorde en elendig jobb
I en kommentar på Twitter skriver teamet bak NRKbeta at de var litt kjappe i vendingen da NRK la ut opptak av Beatles-sanger for gratis nedlastning via podcast. Det viser seg nemlig at NRK ikke har rett til å legge ut materiale med utenlandsk musikk som ble sendt for mer enn fire uker siden.

- Viser seg at vi gjorde en elendig jobb i går. NRK kan ikke podkaste program m/ utenlandsk musikk om det ble sendt for MER enn 4 uker siden, skriver de.

Sendingene med musikk av Beatles ble første gang sendt i 2007, NRK kan dermed likevel ikke legge ut Beatles sin musikk for nedlastning.

Saken har blitt omtalt i flere medier, både norske og utenlandske, da dette var første gang Beatles ble lagt ut for lovlig nedlastning. Så langt har ingen fått rettigheter til å legge ut Beatles sin musikk, heller ikke for kjøp.

Overså klausul i avtalen
NRKbeta holder nå på å gå gjennom avtalen og skrive en sak som forklarer grundig hvorfor materialet likevel ikke kan legges ut som podcast. Øyvind Solstad, som jobber hos NRKbeta, vil før dette ikke si for mye om saken. Han forteller likevel til Teknofil at det dreier seg om en klausul i avtalen som NRK har oversett. NRK har nå trukket podcasten, og sendingene kan ikke lenger lastes ned, men Solstad utelukker ikke at podcasten senere kan bli lagt ut igjen.

- Det er ikke umulig, men da må vi først høre med de som kan avtaleverket, sier han til Teknofil.

Her kan du nå lese NRKs egen og fullstendige forklaring på hvorfor Beatles måtte fjernes.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen