NRK først med interaktiv mobil-TV

Ericsson og NRK er i gang med det de hevder er verdens første tester av interaktiv mobil-TV. Her skal vi få lov til å stemme og chatte med programvertene mens vi ser på fjernsyn på mobilen. Ifølge Ericsson og NRK blir dette en helt ny måte å bruke mobil-TV på.


Målet for Ericsson og NRK er å skape en rikere opplevelse ved å inkludere seerne i programmene. Seerne kan delta og se på favorittprogrammene uansett hvor de er – bare det er 3G-dekning.

Det de to selskapene nå lanserer, er en nedlastbar klient som benytter det eksisterende interaktive TV-formatet, Svisj. Det gjør det mulig for seerne å stemme på hvilken musikkvideo som skal spilles ved å trykke på en knapp.

Enklere
- Dette er ekstrem interaktivitet. Vi gjør det enklere for vårt publikum å se mobil-TV og delta i show, uansett hvor de er, sier Gunnar Garfors, direktør for mobile tjenester i NRKs utviklingsavdeling.

Den nye interaktive TV-applikasjonen er en ende-til-ende-løsning basert på eksisterende teknologi. For TV-produsenter betyr løsningen at de kan få økt trafikk og omsetning fra innholdstjenester og annonsering. I tillegg kan de ta betalt for at folk stemmer, chatter og sender hilsener til hverandre.

Avansert TV
- Dette åpner veien for nye TV-formater, utvider målgruppene og bygger kundelojalitet, samtidig som det gir brukerne avanserte og forbedret TV-opplevelse, skriver selskapene i en pressemelding.

- Vår løsning gjør det mulig for seerne å delta i showene på en helt ny måte og gir en rikere TV-opplevelser ved hjelp av mobil-kanalen, sier visepresident Kurt Sillén i Ericsson Mobility World.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen