NRK tar opp kampen med Netflix
Teknofil
(Bilde: NRK/montasje)

NRK tar opp kampen med Netflix

Vil la deg se alt av innhold på smart-TV og spillkonsoller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå får du mer valuta for lisenspengene dine. Journalisten.no melder at NRK vil lansere to apper til smart-TV-er og spillkonsoller til sommeren, noe som gjør at du får enklere tilgang til NRK-innhold via streaming. Den ene appen blir en ren nett-TV-app, mens den andre gjelder barnekanalen Super.

Spillkonsoller fra Sony og Nintendo, samt TV-er fra Sony, Philips, Samsung, LG og Panasonic får støtte for NRK-appene. Har du en Xbox 360/One ser det derimot ikke ut til at du får nyte godt av NRKs nyhet.

– Innholdet i appene vil være on-demand opptak, ikke direkte. Direkte-TV får man på en annen knapp på fjernkontrollen. I appene ønsker vi å fokusere på muligheten til å se ting du har gått glipp av, sier redaksjonssjef Erik Bolstad for nettjenester i NRK til Journalisten.no.

I dag har for eksempel Netflix, Viaplay, Headweb, HBO og VGTV apper til smart-TV eller konsoll.

Se Skavlan når du vil

Med en tilsvarende løsning fra NRK, vil du kunne se innholdet som ligger tilgjengelig i NRKs arkiver når det måtte passe best for deg. For eksempel kan det være originalserier som Typen til Lindmo, Skavlan, Puls eller rett og slett nyheter fra Dagsrevyen. Videre finner du blant annet humorklassikere som Lille Lørdag og O.J. i arkivet.

Du har for så vidt muligheten til å se alt dette i dag via mobil og nettbrett, men mange vil nok synes det er enklere å bruke en tilpasset app til TV-en eller PlayStation-konsollen.

TV 2 satser også på streaming:
Legger ut hele serien på Sumo »

(Kilder: Journalisten.no)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen