Novembermobilene er i anmarsj

Flere toppmodeller når norske butikkhyller neste måned.

November blir en spennende måned for norske mobilentusiaster. Windows 8 er nylansert, og det betyr at blant annet Nokia Lumia 920 og HTC 8X kommer i salg. Apple iPhone 5 kunne kjøpes av noen få alleredei oktober, men når norske butikkhyller for fullt i november. I tillegg har det kommet en ny versjon av Android-operativsystemet (4.2 JellyBean), og selvfølgelig vil også flere nye Android-mobiler legges ut for salg.

Vurderer du å kjøpe ny telefon i disse dager har du med andre ord mange gode alternativer å velge mellom.

HTC

Windows Phone 8X by HTC

Fra HTC kommer det tre nye modeller i salg på det norske markedet i november: Android-mobilen HTC One X+, samt Windows Phone 8X og 8S "by HTC". Av disse er kanskje 8X den mest interessante, ettersom HTC selv mener at dette er den råeste Windows Phone 8-mobilen. Skjermen er på 4,3 tommer (Super LCD 2, 1280 x 720 piksler, Gorilla Glass) og prosessoren er av typen Qualcomm Snapdragon S 4 (2 x Krait @1,5 GHz).

Prisen på denne vil ligger på rundt 4.300 kroner, og dette er HTCs Windows-toppmodell.

Finn beste pris på HTC Windows Phone 8X

Les mer om HTC Windows Phone 8X

Windows Phone 8S by HTC

"Windows Phone 8S by HTC" er en rimeligere telefon som kommer i fargerik design. Den fire tommer store skjermen har litt lavere oppløsning enn 8X-en (800 x 480 Super LCD), men maskinvaren ganske kraftig. Med en prislapp på 2500 kroner uten abonnement blir dette en av de rimeligste veiene til Windows 8 med første.

Finn beste pris på HTC Windows Phone 8S

Les mer om HTC Windows Phone 8S

HTC One X+

Den siste HTC-mobilen som kommer i november er HTC One X+. Dette er HTCs nye Android-toppmodell, som på papiret skal være minst like god som Samsung Galaxy S III. HTC One X+ leveres med nye Android JellyBean 4.1, og har dessuten fått bedre kamera, kraftigere prosessor, større batteri og en ny lydbrikke fra Beats. HTC One X+ koster over 5000 kroner uten abonnement.

Finn beste pris på HTC One X+

Les test av HTC One X+

ZTE

ZTE Grand X IN

Kinaprodusent ZTE slipper den første smartmobilen med INTEL Atom (Medfield)-prosessor på det norske markedet. Mobilen har fått navnet ZTE Grand X IN, og ligner mye på sin forgjenger Grand X med Tegra 2-prosessor. Foruten maskinvaren har den nye ZTE-mobilen fått litt bedre kamera, samt at den veier litt mer. LCD-skjermen er på 4,3 tommer.

Les sniktitt på ZTE Grand X IN

Sony

Sony Xperia V

Fra Sony denne måneden kommer en eksklusiv, men robust, toppmodell. Xperia V har IP57-sertifisering (sprutsikker), et 13-megapikselkamera, og en 4,3-tommers LCD-skjerm med Bravia Engine 2-teknologi. Leveres med Android 4.0.4 (oppgraderes til 4.1) og Sonys eget grensesnitt på toppen. Xperia V vil koste fra 4200 kroner uten abonnement.

Finn beste pris på Sony Xperia V

Les sniktitt av Sony Xperia V

Samsung

Samsung Ativ S

Den eneste nye Samsung-mobilen som kommer i salg i november er Samsung Ativ S – som også var den første Windows 8-mobilen som ble vist frem, under årets IFA-messe. Denne mobilen har en 4,8 tommer stor Super AMOLED-skjerm. Den er 8,7 millimeter tykk og kommer med et batteri på 2300 mAh. Systembrikken er en Snapdragon S4 med tokjerneprosessor på 1,5 GHz. Prisen vil ligge på rundt 4000 kroner uten abonnement.

Finn beste pris på Samsung Ativ S

Les også: Her er verdens første Windows 8-mobil

Nokia

Nokia Lumia 920

Smartmobilen som det kanskje er knyttet størst forventning til i november er Nokias nye flaggskip Nokia Lumia 920. Dette "burde" være Windows 8-mobilen over aller Windows 8-mobiler ved lansering, men får altså tøff konkurranse både fra HTC og Samsung. Salgspoeng nummer én for Lumia 920 vil naturligvis være den 4,5 tommer store HD-skjermen (1280 x 768 pikslers oppløsning), men dette skal jevnt over være en mobil som kan hevde seg i toppen.

Finn beste pris på Nokia Lumia 920

Les sniktitt av Nokia Lumia 920

Les også: Her er oktobermobilene

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen