Novell planlegger OpenSuse-prosjekt


Suse Linux Professional 9.3 --> Suse Linux

Det aktuelle Linux-produktet er ventet å være Suse Linux, som OpenSuse-navnet tyder på. Dette har hittil vært kalt Suse Linux Enterprise Server og Suse Linux Professional, men døpes nå om til Suse Linux.

- Bakgrunnen for prosjektet er at Novell vil gjøre et forsøk på å tiltrekke seg eksterne utviklere, nye brukere og markedsandeler, sa Greg Mancusi-Ungaro, markedsdirektør for Linux og åpen kildekode. Per i dag står Novell for det nest største salget av Linux etter Red Hat.

- Tidligere har Suse Linux kun vært tilgjengelig gjennom butikk eller som pakket nedlasting fra FTP. Dette er ikke den enkleste måten å få bygget et brukermiljø på, tilføyde Mancusi-Ungaro. Dette forsøker selskapet nå å endre på ved å gjøre nedlastingen av programvaren mer tilgjengelig.

Første steg vil skje neste uke, da Novell begynner den første offisielle beta-testingen. Etter dette vil Novell være åpen for anbefalinger og rettelser fra eksterne utviklere. I løpet av neste vår vil kildekoden så blir tilgjengelig.

Novell føyer seg dermed inn i en trend der programvareprodusenter åpner for tilgang til kildekode. Blant annet åpnet Sun Microsystems for en tid tilbake opp for tilgang til Solaris-kildekode.

Om Novell lykkes med sin strategi, gjenstår å se. Red Hat slet i over to år med å få sitt Fedora-prosjekt til å gå rundt.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen