Novell oppdaterer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nesten 3 år siden sist Suse Linux Enterprise Server fikk et nytt versjonsnummer. SLES10 ble annonsert i midten av 2006, men har naturlig nok fått noen "servicepacks" etter dette.

Novell Suse Linux Enterprise Server 11 ble klar for produksjon denne uken og skal dermed danne grunnlaget for selskapets Linux-satsning i servermarkedet de neste 2-3 årene.

Siden Novell nyter godt av et ganske nært samarbeid med Microsoft har man bygget inn meget god støtte for Microsofts .NET-rammeverk ved hjelp av Mono.

Dette får også følger for Suse Linux Enterprise Desktop 11 der man har integrert Microsofts Silverlight ved hjelp av Moonlight for å bruke tradisjonelle Microsoft-codecs.

For de som er opptatt av "high availability" melder Novell at SLES11 har enda bedre verktøy for clustering og datareplikering. 

OCFS2 (Oracle Clustered File System) ligger med som standard, mens EXT4 forblir utenfor inntil videre fordi filsystemet ikke ble ansett som stabilt nok i det SLES11 gikk i "code freeze".

Konkurransemessig sett spilles dermed ballen over til Red Hat der tilsvarende produkt vil bli RHEL6.

Ifølge en Novell-talsmann utgjør Microsoft definitivt konkurranse, men at flere kunder migrerer fra Unix og at man heller bør forsøke å standardisere grensesnittene mellom Microsoft Windows og Linux.

(Kilde: Internetnews, Novell)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen