Novell omfavner Linux

Novell sitter som eier av SuSE Linux og har vært svært så aktiv på Linux-fronten i det siste. Selskapet har også klare meninger om Microsoft Windows, noe som ble bekrereftet av CEO Jack Messmann i går da han sa at "This year, BrainShare doesn't need no stinkin' Windows. It's all about open source now."

Selv om man øker fokuset på Linux, betyr ikke dette at selskapets hjertebarn gjennom tidene, Novell NetWare, vil nedprioriteres. Trolig søker man å kombinere de to produktene slik at de kan dra nytte av hverandre.

Fremtiden og målet til Novell er å være et selskap med fokus på serverteknologi, men også desktop-OS (les: SuSE Linux). Det ble bekreftet ovenfor Cnet at man ser et stadig økende marked for Linux-desktop, og at utviklingen har gått raskere enn de fleste hadde forventet.

Linux-gründer Linus Torvalds hadde også en liten presentasjon på BrainShare og selv om han som vanlig fokuserte på de tekniske aspektene ved kjernen sa han også at han betrakter Novell som en svært viktig partner for Linux - dette ifølge Cnet.

Torvalds sentrale utsagn skal ha vært "I care about making Linux as good as I can make it".

 

(Kilder: Cnet, Novell)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen