Nostalgi

BBS-er – tumleplass for nerdene på 80- og 90-tallet

Slik virket BBS-ene og derfor var vi villige til å pådra oss enorme telefonregninger for å bruke dem.

Hva gjorde man egentlig før man fikk tilgang til all verdens informasjon via Web og Internett? Hadde du datamaskin på 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet er det en viss mulighet for at du var innom en av de mange såkalte BBS-ene, eller «elektroniske oppslagstavler» som de også ble kalt. 

På denne tiden hadde man ikke bredbånd i veggen hjemme, men ved hjelp av et modem kunne man ringe opp BBS-er via analoge telefonlinjer. Man var altså ikke «på nett» som vi sier i dag, men satte opp en direkte forbindelse mellom datamaskinen og et BBS-system i den andre enden. I noen tilfeller var mange personer koblet til den samme BBS-en samtidig, og da kunne man chatte med hverandre, og en viktig del av BBS-ene var også diskusjonsforumene. I tillegg kunne man laste ned programvare.

BBS-ene var en slags møteplass for datainteresserte, og for mange hadde BBS-ene litt av den samme funksjonen som diskusjonsforum som Diskusjon.no har i dag. Man leste meldinger i diskusjonsforumene, kastet seg inn i diskusjoner om alt fra teknologi til politikk og livets mysterier, eller gikk til filområdene for å laste ned programvare gratis.  

Les kommentarene (8)

Gå til side

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen