Nostalgi

BBS-er – tumleplass for nerdene på 80- og 90-tallet

Slik virket BBS-ene og derfor var vi villige til å pådra oss enorme telefonregninger for å bruke dem.

Hva gjorde man egentlig før man fikk tilgang til all verdens informasjon via Web og Internett? Hadde du datamaskin på 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet er det en viss mulighet for at du var innom en av de mange såkalte BBS-ene, eller «elektroniske oppslagstavler» som de også ble kalt. 

På denne tiden hadde man ikke bredbånd i veggen hjemme, men ved hjelp av et modem kunne man ringe opp BBS-er via analoge telefonlinjer. Man var altså ikke «på nett» som vi sier i dag, men satte opp en direkte forbindelse mellom datamaskinen og et BBS-system i den andre enden. I noen tilfeller var mange personer koblet til den samme BBS-en samtidig, og da kunne man chatte med hverandre, og en viktig del av BBS-ene var også diskusjonsforumene. I tillegg kunne man laste ned programvare.

BBS-ene var en slags møteplass for datainteresserte, og for mange hadde BBS-ene litt av den samme funksjonen som diskusjonsforum som Diskusjon.no har i dag. Man leste meldinger i diskusjonsforumene, kastet seg inn i diskusjoner om alt fra teknologi til politikk og livets mysterier, eller gikk til filområdene for å laste ned programvare gratis.  

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen