Test

Norton Internet Security 2010

Introduksjon og installasjon

Sikkerhetsprodukter fra Symantec har en lang tradisjon bak seg, men erfaringsmessig har ikke produktene alltid vært like vellykkede. Produktet er gjerne forhåndsinstallert i nye PC-er, og har tidligere blant annet fått kritikk for å være ressurskrevende.

Vi skal i denne omgangen teste ut brukervennlighet, ressursbruk, brannmur og effektivitet mot skadelig programvare. Programpakken har mange flere funksjoner, men vi vil i denne omgangen ikke teste ut disse.

Takk til Symantec for levering av Norton Internet Security 2010 til test.

Installasjon

Vi setter i gang installasjonsprosessen.

Godtar brukeravtalen, og legger inn produktnøkkelen

Vi har muligheten til å la PC-en automatisk videresende valgt sikkerhetsinformasjon til Symantec, men fjerner haken ved dette valget.

Denne delen av installasjonsprosessen tar rundt 70 sekunder, men prosessen er slett ikke over. Vi må registrere en Norton-konto for å kunne fullføre installasjonsprosessen. Først får vi følgende spørsmål fra Windows:

Vi velger å si ja til dette, og får deretter muligheten til å aktivere Norton account. Vi får oppgitt at denne kontoen skal gi kundestøtte og tilgang til Norton-produktnøkkelen. Vi ønsker i utgangspunktet ikke å aktivere denne kontoen, men aktivering kreves for å kunne installere produktet.

Det viser seg at vi må legge inn en gyldig e-postadresse. Vi gjør dette, og trykker på Neste, og må registrere kontoen med navn og land/område.

Vi får opp et vindu som bekrefter at registreringen er fullført, og installasjonsprosessen er ferdig. Lisensen varer i ett år.

Til slutt får vi opp en bekreftelse på at installeringen er fullført.

Vi avslutter det hele ved å trykke på lenken "Kom i gang", og vi får opp hovedvinduet til Norton Internet Security 2010.

Vi får et godt førsteinntrykk. Hovedvinduet virker meget oversiktlig.

Det vi derimot ikke liker er at NIS har installert to utvidelser i Firefox uten å spørre oss om vi ønsker dette. Det dreier seg blant annet en verktøylinje i Firefox som skal beskytte oss mot skadelige nettsider. Riktignok kan vi på en enkel måte deaktivere disse utvidelsene, men vi liker ikke at flere funksjoner blir installert automatisk.

Den andre utvidelsen som installeres er noe som kalles Norton IPS, og er en funksjon som skal beskytte nettleseren mot angrep.

Dessuten har NIS 2010 innebygd funksjon for håndtering av passord. Dette kan vi også velge å ikke aktivere.

Konklusjon

Installasjonen er slett ikke superenkel. Den er riktignok ikke langvarig (et par tre minutter), men den krever registrering av en Norton-konto, pluss at nettleseren får tilleggsfunksjoner uten at man spør om dette. Det positive er at dette gjør man kun én gang, og at det er enkelt å deaktivere ekstrafunksjonene i nettleseren i etterkant.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen