Norton gir Firefox-trøbbel

Firefox-brukere, som også bruker enkelte Norton-produkter, melder om problemer med nettlesere etter oppdatering til versjon 3.0.1, og Mozilla har bekreftet problemstillingen.

Det kan virke som problemet skyldes funksjonen Identity Safe i Norton 360 og andre sikkerhetsprodukter fra selskapet Symantec, men det er foreløpig ikke sikkert om problemet skyldes den ene funksjonen.

Det er kommet en rekke meldinger inn på kundestøtteforumene til både Symantec og Mozilla. Brukerne melder blant annet om tapte bokmerker, pluss at frem- og tilbake-navigasjonsknappene i Firefox er blitt borte.

Det skal ikke være første gangen problemet har dukket opp. Det ble først kjent ved lansering av Firefox 3.0 i juni, men flere brukere ser ut til å ha opplevd dette etter at oppdatering til Firefox 3 ble automatisert.

Symantec-kunder på sin side har klaget over at Identity Safe-funksjonen er blitt borte etter oppdatering til Firefox 3.0.

Både Mozilla og Symantec driver visstnok og undersøker problemene nå, men de har fortsatt ikke lykkes med å fremprovosere problemet.

En mulig forklaring

Mike Beltzner fra Mozilla mener problemet kan skyldes eldre Norton-versjoner som ikke oppdateres. Dette kan føre til at Firefox ikke avsluttes skikkelig når nettleseren slås av. Når Firefox kjøres opp igjen, kan ikke nettleseren lese filen som brukes til å lagre bokmerker.

Midlertidige løsninger

En del brukere melder om at omstart av datamaskinen fikser problemet, mens andre brukere har funnet en løsning på en av Mozillas kundestøtteside.

Symantec oppfordrer brukere av Norton Internet Security 15.5 til å last ned en ny oppdatering via Live Update-funksjonen i programmet, dersom de samtidig bruker Firefox.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen