Norton Ghost 15 lansert

Norton Ghost er et program som kan bruker til å sikkerhetskopiere data, og er rettet mot privatbrukere og små bedrifter. Symantec er nå klar med versjon 15 av programmet, og blant nyhetene er Windows 7-kompatibilitet, støtte for Blu-ray-plater, og funksjonen "cold imaging". I tillegg bruker produktet en såkalt "Threatcon"-løsning, som automatisk tar sikkerhetskopi når den registrerer potensielle trusler.

Norton Ghost sikkerhetskopierer hele systemer eller utvalgte filer og mapper, og gjenoppretter eller reparerer slettede eller ødelagte filer ved systemfeil, eller hvis maskinen ikke vil starte. Brukeren bestemmer selv hvilke deler av systemet som kopieres, og hvor ofte dette skal skje. Programmet lagrer også gjenopprettingspunkter via FTP til en ekstern enhet.

I tillegg til Blu-ray-plater, støtter Norton Ghost enheter som eksterne harddisker, nettverkstilkoblete lagringsenheter, og CD/DVD-er. Norton Ghost har også en funksjon som gjør det mulig å sikkerhetskopiere PC-en uten å slå den av først. Programmet støttes også av Windows 7 Bitlocker, som gir ekstra beskyttelse av data gjennom kryptering av disker og integritetskontroll.

En av nyhetene i Norton Ghost 15 er funksjonen "cold imaging" som gjør det mulig å sikkerhetskopiere filer uten å først installere produktet på den aktuelle maskinen. Når man kjøper en ny PC, kan backup for eksempel tas med en gang, slik at fabrikkinnstillingene bevares. "Cold imaging"-teknologien gjør det også mulig å ta systembackup ved å starte i gjenopprettingsmiljøet (en enkel versjon av operativsystemet i Windows) fra Norton Ghost-CD-en.

Pris og tilgjengelighet

Norton Ghost 15 er nå tilgjengelig via Symantecs nettbutikk og veiledende utsalgspris er 559 NOK.

(Kilde: Symantec)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen