Norton 2010-produkter lansert

Symantec har kunngjort lansering av Norton 2010-produkter som bruker en ny modell for å beskytte PC-en mot skadelig programvare.

Quorum er en omdømmebasert sikkerhetsmodell som gjør at de nye Norton-produktene skal kunne oppdage skadelig kode. Symantec mener Quorum skal kunne oppdage nye koder som stadig legges ut av kriminelle, noe som skal være mulig ved å registrere egenskapene hos de skadelige filene, og bruke disse opplysningene til å fastslå omdømmet for filen.

Når filen spres på nettet, og forandrer seg, vil Quorum oppdatere filens omdømme. Dette mener Symantec kan brukes til å oppdage nye potensielle trusler, noe tradisjonell virusbeskyttelse ikke kan. Med tradisjonelle beskyttelse menes signaturfiler og gjenkjenning av atferd. Modellen drar blant annet nytte av anonyme data fra flere millioner medlemmer i Norton Community Watch, informasjon fra programvareprodusenter og kunder for å avgjøre filenes omdømme.

Norton 2010-produktene bruker også såkalte Norton Insight-teknologiene – et system av informasjon fra nettet for proaktiv beskyttelse av PC-en, og gir brukerne oppdatering om hvordan filer og applikasjoner påvirker sikkerhet og ytelse. Funksjonen gir blant annet analyser og rapporter om hvordan nye filer og applikasjoner vil påvirke din PC-en før de installeres. Den skal også kunne gi beskrivelser om trusler som er oppdaget på PC-en.

Tilgjengelighet og pris

Norton Internet Security 2010 og Norton AntiVirus 2010 er tilgjengelig nå hos forhandlere og på Symantecs nettbutikk symantecstore.no. Veiledende utsalgspris for Norton Internet Security 2010 er 699 NOK. Norton AntiVirus 2010 har veiledende utsalgspris på 549 NOK. Begge produktene inkluderer lisens for opptil tre PC-er, og ett års sikkerhetsoppdateringer. Alle brukere med et gyldig produkt har tilgang på de siste produktoppdateringene via Nortons oppdateringstjeneste. For mer informasjon, gå til norton.com/no/updatecenter.

Norton Internet Security 2010 Netbook Edition vil også være tilgjengelig i norsk versjon gjennom Symantecs forhandlere. Dette er en spesialversjonen av Norton Internet Security for mini-PC-er.

Norton 2010-produktene støtter Windows XP, Vista og Windows 7.

Les mer om Norton 2010-produktene på symantec.com.

(Kilde: Symantec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen