Norskutviklet program for arkivering av bilder

Utviklerne av programmet er selv fotografer, og har brukt en rekke av de programmene som allerede eksisterer på markedet. Det har funnet fundamentale mangler ved alle sammen, og løsningen var til slutt å utvikle et eget program som var enkelt, stabilt og lite ressurskrevende.

Digital Photo Cataloger har ikke den samme funksjonaliteten som de store kommersielle pakkene. I følge Jarle Aasland hos No Nonsense Software, er dette gjort av flere årsaker. Det ene er for å gjøre programmet raskt og lite ressurskrevende. Det andre var for å kunne gjøre grensesnittet enkelt, slik at programmet ville være lett å bruke for alle. Funksjonaliteten som mangler i forhold til de større pakkene, er i stor grad ting de færreste bruker.

Alternativ tekst mangler
Klikk på bildet for større utgave

Akam har sett litt på programmet, og det ser ut til å gjøre det det lover. Programmet benytter en lokal database der det oppretter søkeord som du kan legge inn selv, og miniatyrer av alle bildene. Det betyr at du kan indeksere bilder du har på DVD-plater, eksterne disker eller off-line på annen måte, og fortsatt søke på dem. Men i tillegg til dette, kan du søke på EXIF-data og IPTC-data. Sistnevnte benyttes av en del andre programmer av denne typen, og hvis du importerer bilder fra disse, vil du fortsatt kunne søke på dem. Mange liker også tryggheten ved å ha slik informasjon i bildene, da man ikke blir så avhengig av et proprietært databasesystem i en enkelt applikasjon. Programmet støtter også RAW-filer fra mange kameraer, så i motsetning til mange andre programmer, kan du her indeksere og arkivere også RAW-filene dine.

Programmet gir deg omfattende EXIF-informasjon, og de fleste andre data om bildene.

Etter vår raske gjennomgang, ser det ut som programmet støtter alle de viktigste funksjonene, og har utelatt de mindre nyttige, slik at du står igjen med det du faktisk trenger.

Vi synes det er svært positivt at et program som dette utvikles i Norge, men må gi en liten minus for at programmet bare finnes på engelsk. Du kan laste ned en prøveversjon her. Hvis du vil bruke programmet, koster det nå USD 23,96, altså ca. 150 kroner, som er en spesialpris nå i begynnelsen. Normalprisen er USD 30.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen