Norske temperatur- bokser til testing i USA

Norske temperatur- bokser til testing i USA

En av de vanligste dødsårsakene til sjøs og i militæret er hypotermi. Det er en sykdom som gjør at kroppen får unaturlig lav kroppstemperatur, helt ned under 32 C. Sykdommen er svært alvorlig og kan inntre etter at man har oppholdt seg for lenge i ekstremt kaldt vær.

Ny behandling

I samarbeid med Universitetet i Oslo jobber det norske selskapet Thermonor med å utvikle produkter som kan bekjempe sykdommen.

Sykdommen inntreffer gjerne til sjøs eller i når man er i usentrale strøk. Ifølge Engadget.com har derfor Thermonor har laget temperaturbokser som skal utføre aktiv behandling der man er.

Den amerikanske regjerningen har bevilget 500 000 dollar, altså rundt 3,1 millioner kroner, til å teste ut boksene. Den amerikanske marinen får nå fem bokser som de skal ta i bruk og evaluere.

Videre forskning

Thermonor kan vise til solide forskningsresultater som beviser at de temperaturregulerende boksene høyner kroppstemperaturen etter kort tid.

Boksene skal også kunne brukes til å stoppe blødninger og i forbindelse med behandling av andre sykdommer.

I samarbeid med Ullevål Universitetssykehus forskes det nå også på om boksene vil kunne brukes til å kjøle ned pasienter etter slag.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen