Norske nettsider er åpne for innbrudd

Det norske nettstedet ITpro.no har i samarbeid med sikkerhetsselskapet Data Security testet sikkerheten på 350 norske nettsteder. Det viste seg at over 20 prosent av nettstedene hadde sikkerhetshull som gjør det enklere for hackere å gjennomføre datainnbrudd. Dette gjelder blant annet nettsteder fra regjeringen, helsetilsynet, høyesterett og en rekke sykehus. Totalt åtti nettsteder slurver med sikkerheten.

Det som overrasker kanskje mest er nettsiden til Norsk Senter for informasjonssikring (norsis.no). Den har jo som mål å bedre sikkerheten hos bedrifter.

Alle selskapene som hadde nettsider med dårlig sikkerhet er blitt varslet, og de har dermed hatt muligheten å gjøre noe med saken.

Ifølge testen skal det være overraskende lett å manipulere nettsidene. Sikkerhetshullene dreier seg blant annet om manglende validering ved innlogging og i søkefelter. Det er blant annet mulig å bruke ondsinnet Javascript på nettstedene uten å møte hindringer. Hackerne som klarer et innbrudd kan også utnytte dette til å ordne et phishingforsøk på den aktuelle nettstedet.

Les mer om saken på nettsiden itpro.no og se hele listen over hvilke nettsider dette gjelder.

Kilder: forbruker.no, itpro.no

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen