Norske Lapback trygger mobilen

Så slipper du å tenke på det

Det norske selskapet Lapback er i ferd med å slå igjennom internasjonalt med en løsning som skal sørge for å gjøre din og min mobile hverdag enklere og sikrere.

Enklere for deg som har mobil

Selskapet leverer nå sin tjeneste til blant annet Tele2, selskapet har også avtaler internasjonalt og er i forhandlinger med interessenter over store deler av verden. - Vi har minst 1000 konkurrenter som tilbyr alt fra antivirus til en eller annen Android-løsning. Men ingen leverer en like fleksibel og omfattende tjeneste som det vi kan tilby, forteller Svein Ingebretsen i Lapback.

I korte trekk dreier det seg om å tilby operatører og forhandlere en løsning som gjør dem i stand til å redde sine kunder fra et velkjent problem - tap av mobiltelefoner med kritisk eller sensitiv informasjon.

Flytter innhold til ny mobiltelefon

Nå vil det naturlig nok aldri komme en løsning som gjør at folk slutter å rote bort eller bli frastjålet mobilene sine. Men med løsningen fra Lapback kan operatørene tilby tjenester for å hindre at fremmede får tilgang til informasjonen på mobiltelefonen, og i enkelte tilfeller også sørge for at du kan flytte informasjonen du hadde på den gamle mobiltelefonen over på en ny.

Svein Ingebretsen i Lapback har løsningen som trygger mobilen din uten at du trenger å tenke på det selv.
Svein Ingebretsen i Lapback har løsningen som trygger mobilen din uten at du trenger å tenke på det selv.

Det spesielle med løsningen til Lapback er at du ikke trenger å kjøpe en ny mobiltelefon maken til den gamle for å få dette til.

- Vi dekker alle plattformer, og vi kan veksle mellom de ulike plattformene. Jeg vet ikke om noen andre som kan tilby denne tjenesten, sier Ingebretsen.

Kontroll for forhandleren

For forhandlere betyr løsningen en mulighet for full kontroll på hele telefonparken, uansett hva slags mobiltelefon kunden måtte ha.

Blant tjenestene som tilbys er Lock’n’wipe, som handler om å låse telefonen og slette innholdet når mobilen er kommet på avveie. I tillegg kommer en såkalt inkrementell backup. Det betyr at du først tar en backup av alt innholdet som finnes på mobilen, og deretter synkroniseres bare endringene som blir gjort. På den måten blir det mindre data å overføre mellom mobiltelefon og server. Du kan også bestemme at telefonen bare skal ta backup over Wi-Fi, og du kan bestemme hvor ofte det skal skje.

Løsningen tar hensyn til at det kan ligge informasjon på minnekortet, og sørger for at også denne informasjonen blir utilgjengelig for uvedkommende. Tjenesten er integrert mot SoMe, så også bilder som er delt på Facebook og andre sosiale medier kan slettes.

Holdes privat

Har du en operatør som bruker denne tjenesten, så kan du bare ringe operatøren din og be dem om å iverksette ulike tiltak når mobilen er blitt borte. Selv om informasjonen blir lagret på en server hos operatøren, så er det bare du som har tilgang til selve innholdet. Operatørene kan også velge om de bare vil tilby låse- og slettetjenesten, eller om de vil gi deg hele redningslinen med backup, lokalisering av tapt mobiltelefon og sosial loggføring.

Tjenesten leveres nå til Tele2 med flere, og den er også kontraktert av Telenor Serbia og Affinion Nordic. Løsningen blir i de fleste tilfeller spesialtilpasset som for eksempel for Telenor. I tillegg er Lapback på vei inn i Finland, Danmark og flere land i Europa, samt USA, Thailand og flere afrikanske land.

- Internasjonalt tilbys tjenesten også via en partner under navnet My Mobile Security. Deres app er blant de fem på topp i alle applikasjonsbutikkene, sier Svein Ingebretsen.

Lapback konkurrerer med selskaper som Zenprise, Symantec, Mobile Active Defence og McAfee, i tillegg til at flere av produsentene har lansert liknende tjenester for sine produkter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen