Norske fotografer høster internasjonale priser

Naturfotografer gjorde det skarpt i BBCs konkurranse.

To av topprisene i Veolia Environnement «Wildlife Photographer of the Year»-konkurranse gikk til den norske fotografen Ole Jørgen Liodden. Konkurransen er et samarbeid mellom Naturhistorisk museum i London og BBC Wildlife Magazine.

Den gjeveste av topprisene er antagelig andreplassen i klassen «Creative Visions of Nature», som Liodden sikret seg med et midnattsolbilde av en rødnebbterne.

I tillegg snappet Liodden til seg tredjeplassen i klassen «Animals in their Environment» med et bilde av kongepingviner på Sør-Georgia.

Foto: Ole Jørgen Liodden
Foto: Ole Jørgen Liodden
Foto: Erlend Haarberg
Foto: Erlend Haarberg

Rødternebildet ble tatt under en fotoekspedisjon til Svalbard mens midnattssola herjet. Liodden sov like gjerne på dagtid og dro ut på fototokt i den lyse natta.

Foto: Erlend Haarberg
Foto: Erlend Haarberg

– Det fine lyset oppstår gjerne ved midnatt. Og i dette tilfellet skar det seg gjennom skydekket og lyste opp hele dalføret fremfor oss. Det var så overveldende vakkert at jeg startet å gå inn i lyset. Da kom rødnebbterna flygende. Det var helt magisk. Jeg fulgte den i flukt med telelinsa og gjorde dermed bakgrunnen uskarp. Ja, faktisk er hele bildet uskarpt, men på en så kreativ måte at juryen sendte dette bildet opp på nest øverste plass, forteller Liodden til Hallingdølen.

Andre nordmenn

BBCs «Wildlife Photographer of the Year»-konkurranse har hvert år deltakere fra hele verden. I år ble det sendt inn 41 000 bidrag.

Men også andre landsmenn av Lioddens kom høyt opp i konkurransen.

Foto: Roy Mangesnes
Foto: Roy Mangesnes

Andreplassen i «Animals in their Environment» gikk nemlig til Erlend Haarberg for bildet av vadende polarsniper. I tillegg fikk Haarberg en hederspris i kategorien «Wild Places» for det stemningsfulle bildet fra Island.

Foto: Aleksander Myklebust
Foto: Aleksander Myklebust

Hederspris kunne også Roy Mangersnes sanke for ørnebildet i kategorien «Behaviour: Birds», og Aleksander Myklebust snappet til seg en hederspris for et bilde av to tiurer i klassen for unge fotografer mellom 15 og 17 år.

Bildet som gikk helt til topps i konkurransen, sto derimot spanske Daniel Beltrá for med et bilde av oljetilsølte pelikaner.

Les også: Kan disse bildene gjøre en forskjell?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen