Opera Software opplever vekst hos både skrivebord og mobil. (Bilde: Montasje: Opera Software, iStock Photo)

Norske Opera vokser

Nettleser-selskapet fosser frem på alle kanter.

Det norske programvareselskapet Opera Software kan gni seg i hendene over utviklingen det siste året. Omsetningen har hatt en framgang på 40 prosent i forhold til i fjor, mens driftresultatet vokser med 24 prosent.

Mobilbrukerne øker nemlig betydelig, og antall mobile installasjoner er nå oppe i 207 millioner. Det er likevel de om lag 55 millioner skrivebordsbrukerne som står for mesteparten av inntektene, selv om veksten i denne kundegruppen har vært marginal.

Til tross for all veksten, endte nettoresultatet på 6,5 millioner dollar, noe som er en nedgang på cirka 3,4 millioner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Dette skyldes hovedsakelig valutatap og rentekostnader i forbindelse med oppkjøp.

Pilen peker likevel i riktig retning for den norske virksomheten.

Investering i mobilannonsering

Opera opplever nemlig størst inntektsvekst innenfor sitt mobilbaserte annonsenettverk. Via plattformen AdMarvel har inntektene vokst med svimlende 465 prosent siden i fjor.

Det norske selskapet kjøpte AdMarvel i 2010, og det ser nå ut til å være verdt investeringen. De mobile inntektene stammer ellers fra mobilsøk og lisensavtaler med komprimeringsteknologien Opera Turbo.

Skrivebordet lever videre

Den tradisjonelle skrivebordsbruken har som nevnt ikke spilt fallitt, tvert imot. De økte inntektene her stammer sannsynligvis fra en ny og utvidet avtale med Google, som viderefører den amerikanske søkemotoren som standard i Operas nettlesere.

Ellers har en teknologiallianse med det russiske selskapet Yandex brakt en del penger i havn. De lisensierer Operas nettleserteknologi.

Er du interessert i flere detaljer og tall? Da kan du laste ned hele Opera-rapporten for tredje kvartal i PDF-format fra Newsweb.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen