Norske Opera låner penger for å kjøpe konkurrent

Norske Opera låner penger for å kjøpe konkurrent

Med oppkjøpet av Skyfire skal Opera-nettleseren bli enda bedre på mobilvideo.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norske Opera Software annonserte fredag at de kjøper opp nettleserkonkurrenten Skyfire for opptil 155 millioner dollar – rundt 860 millioner kroner.

Dermed er dette ett av de største IT-oppkjøpene i Norge noensinne. 

Skyfire er i likhet med Opera Mobile og Opera Mini en nettleser beregnet på mobiltelefoner. Begge nettleserne har løsninger hvor informasjonen går via servere og blir komprimert før den blir levert til mobiltelefonen og dekomprimert i nettleseren. Det gjør at datamengden som overføres via mobilnettet kan bli betydelig redusert – med bedre ytelse og lavere kostnader som resultat.

Gir lavere belastning av mobilnettet

Skyfire har spesialisert seg på optimalisering av video på mobil. Selskapets Rocket Optimizer-programvare er en løsning mobiloperatørene kan installere inn i sine nettverk og på den måten gi opptil 60 prosent bedre kapasitet på basestasjonene ved å redusere størrelsen og kvaliteten på video avhengig av hvor mye båndbredde som er tilgjengelig.

– Opera og Skyfire passer naturlig sammen. Begge selskaper har utviklet seg videre fra sine røtter i nettleserbransjen. Skyfire utvider vår produktportefølje med nye muligheter innenfor video, appoptimalisering, smartmobiler og nettbrett, og gir oss styrke i Nord-Amerika, sier Opera-sjef Lars Boilesen i en pressemelding.

Ifølge Opera forventes det at video vil forbruke mer enn to tredjedeler av den tilgjengelige båndbredden i mobilnettene i verden innen 2015. 

Les også: Cisco spår eksplosjon i datatrafikken

Oppkjøpet skal finansieres med aksjer og kontanter, og Opera har også tatt opp et treårig lån på 100 millioner dollar fra DNB for å finansiere kjøpet. Eksakt hvor mye Opera må betale avhenger av Skyfires resultater videre fremover, men summen vil som sagt antagelig havne på rundt 155 millioner dollar. Oppkjøpet skal ferdigstilles før 15. mars. 

Her kan du lese vår test av Skyfire-nettleseren, som nå altså snart blir en del av Opera.

(Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen