Norsk Wikipedia passerer 50 000

Wikipedia er et nettbasert leksikon som startet sin virksomhet 15. januar 2001 på engelsk, og har i de siste årene opplevd eventyrlig suksess. Utgangspunktet for leksikonet var og er ganske radikalt, nemlig at det er fritt frem for leserne å bidra til innholdet i leksikonet. Leksikonet har fått både ris og ros, men har overlevd ganske bra sålangt. Det er også vært utsatt for en del vandalisme, men de har også fått anerkjennelse blant annet i form at å bli sammenlignet med det tunge leksikonet Encyclopædia Britannica.

Den norske utgaven ble lansert 26. november 2001 på adressen no.wikipedia.org, da som fellesutgave for alle norske målformer. Senere har den blitt en bokmåls- og riksmålsutgave, mens en nynorskutgave ble lansert 31. juli 2004 og den finnes på nn.wikipedia.org.

Antall artikler i den bokmålsutgaven har nå passert 50 000. Til sammenligning er antall artikler i det norske leksikonet Caplex nå 64 000. Antall artikler i nettutgaven av Det Store Norske Leksikon er 150 000. Om disse i det hele tatt kan sammenlignes kvalitetsmessig kan diskuteres. Hovedredaktør Petter Henriksen for Det Store Norske Leksikon mener det er en risikoidrett å stole på Wikipedia, men han bekrefter ovenfor Aftenposten at han ser på Wikipedia som en konkurrent.

Kilde: aftenposten.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen