Norsk webtjeneste tilbyr weblagring

Hvem som helst kan få en konto på den nye norske webtjenesten Min koffert, som tilbyr 100MB online lagringsplass til registrerte brukere. Om du liker tjenesten kan du senere oppgradere den til 2GB for 200 kroner i året.

Etter at du har registrert deg på minkoffert.no og bekreftet at e-postadressen din er korrekt, får du instruksjoner i hvordan du kan koble opp til tjenesten via "Mine nettverkssteder" i Windows, eller ved å bruke et tredjepartsprogram kalt NetDrive. Vi fikk ikke den enkle metoden til å fungere på den første maskinen vi prøvde, men det fungerte på en annen. Ved å bruke NetDrive fikk vi det til på begge maskinene.

Vi la mappen som en egen diskstasjon på maskinen, og begynte å overføre filer. Vi lastet opp filer til tjenesten med en gjennomsnittshastighet på omtrent 1MB/s, som utnyttet nettlinjen vi satt på til det fulle. Dette gjør at Min koffert er et godt alternativ til nettlagring, men foreløpig er tjenesten liten og har få brukere.

Vi fikk ikke laste opp mer enn de tildelte 100MB, og på nettsiden finner man en god oversikt over hvor mye av plassen man har brukt. Vi fikk derimot et problem da en opplasting ble avbrutt på grunn av manglende plass; da vi slettet alle filene etterpå, var det fremdeles 14MB i bruk, som viste seg å være fordi filen vi hadde forsøkt å laste opp var blitt skjult. Da vi slo på visning av skjulte filer var det derimot ingen problem å slette filen.

Du kan selv prøve tjenesten på minkoffert.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen