Norsk operatør vil fjerne ringeprisen

MTU Telecom:

Etablert i 1989 i Larvik, og har siden 2000 kjøpt opp både Telebutikken, Preus og Klart Svar-kjeden. Har i tillegg operatørtjenester gjennom MTU Telecom og Combitel.

MTU Telecom:

Etablert i 1989 i Larvik, og har siden 2000 kjøpt opp både Telebutikken, Preus og Klart Svar-kjeden. Har i tillegg operatørtjenester gjennom MTU Telecom og Combitel.

Telekjeden MTU Telecom skal bygge nytt GSM-nett i de største byene. Nå kommer lokkemiddelet som skal skaffe nettet kunder. Helt fri bruk mot en fast pris, uavhengig om du ringer mobiltelefoner eller fasttelefoner.

Jo Lerheim, sjef for det nye nettet til MTU Telecom forteller Amobil at månedsprisen vil ligge på rundt 350 kroner, og at tilbudet vil være tilgjengelig fra og med i høst.

Tidligere har Telenor og NetCom, samt en rekke mindre operatører tilbudt fri bruk opp til et visst tak. Disse abonnementene har til gjengjeld dyre ringepriser eller høye månedsavgifter, som for mange gjør abonnementene uaktuelle eller like dyre som et vanlig abonnement.

MTUs modell er dermed det første reelle fastprisabonnementet for mobiltelefoner i Norge. Modellen er rimelig lik den du får med IP-telefoni. Men med et vesentlig unntak; mobiltelefonen har du med deg overalt og er ikke avhengig av et Wi-Fi-nett slik IP-telefoni er.

Lover Telenor og NetCom konkurranse
Lerheim utdyper at fastpris-abonnementet i første omgang ikke er tiltenkt hvem som helst.

- Vi kommer til å velge en by å teste løsningen i. Der vil rett og slett de som bor i byen av våre kunder få tilbud til å være med på dette. Da for eksempel gjennom å ringe fritt ut året for en viss sum, sier han til Amobil.

- Alle snakker om fast pris på mobil. Men vi vet ingenting om bruksmønsteret eller kostnadene rundt det. Derfor er jo dette spennende.

Hva sier de etablerte aktørene om dette?

- Fikk en telefon fra Telenor her om dagen. De er jo alt annet enn positivt innstilt, he he. Det vi kan oppnå er to ting, at bruk av telefon over Wi-Fi blir mindre populært, og at Telenor og NetCom kanskje må følge etter med tilsvarende løsninger. Det siste skjer nok ganske motvillig isåfall.

Aner ikke hvordan en skal tjene penger
Lerheim innrømmer også at MTU ikke helt vet hvordan de eventuelt skal tjene penger på det nye tilbudet.

- Vi vet ikke om dette er regningssvarende, men det er jo gøy å prøve ut. Vi ønsker å bygge et alternativ til Telenor og NetCom med helhetlig tilbud på bredbånd, mobil og VoIP, der du får full kundeservice, og samtidig ringer grisebillig i byene, sier Lerheim.

Lerheim sier også at det vil bli opprettet et nytt selskap i forbindelse med lanseringen av abonnementet med navnet MTU. Den nye operatøren vil bruke butikkjedene til MTU-gruppen til å distribuere MTU-løsninger.

- Dette er bare begynnelsen. Kanskje taper vi penger, kanskje ikke. Det er det kundene og markedet som avgjør, avslutter Lerheim.

Les også: MTU Telecom kanskje ny 3G-operatør

(Kilde: MTU Telecom, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen