Norsk nettradio sliter

Nettstedet Norsk Tuner kom i fjor med et tilbud om gratis nedlasting og bruk av programmet Asellus Nettradio. Tilbudet innebar muligheten til å høre på norske nettradioer og nedlasting av podcaster.

Lørdag ble nettstedet lukket, og vil ikke lenger tilby nettsidene med kanaldatabase. Fra nå av blir tjenesten programvarebasert og ikke gratis. Det skal være mulig å høre på rikskanalene og rundt 70 andre nisjekanaler - primært musikkradio.

Skylder på TONO

Norsk Tuner har ifølge Digi hatt et anstrengt forhold til TONO, organisasjonen som forvalter rettigheter for komponister, artister og tekstforfattere i musikkverk.

Norsk Tuner har tidligere anklaget TONO for et forsøk på å stoppe nettstedet ntuner.com, og har nylig truet med å saksøke organisasjonen for "kriminelle arbeidsmetoder".

TONO mener Norsk Tuner har brukt sitt nettsted på en måte som strider mot opphavsretten til musikkverk. Norsk Tuner på sin side mener nettstedet kun har brukt lenker til radioer på samme måte som mange andre nettsteder.

Norsk Tuner kan bestilles

Prisen for programvaren er nå satt til 99 kroner for ett års abonnement. Produktet kan ikke lastes ned direkte, men må bestilles via nettsiden ntuner.com.

Ifølge portalsjef for Norsk Tuner, Øyvind Nondal, er det nødvendig med minimum 5000 betalende brukere dersom ikke PC-nettradioen skal bli nedlagt våren 2008.

Anbefalt systemkrav for programvaren er Windows 2000, XP eller Vista.

(Kilde: Norsk Tuner)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen