Norsk musikk med bedre kvalitet

Den norske tjenesten MusikkOnline, som selger musikk fra norske artister som er i kontrakt med plateselskaper bundet til TONO, fikk enormt med publisitet når de for noen uker siden gav bort musikk gratis. Det var likevel to ting som mange medier kritiserte, nemlig den lave lydkvaliteten og det faktum at musikken ble levert som DRM-beskyttede WMA-filer.

MusikkOnline har nå kommet med informasjon om sine synspunkter på saken. Det mest gledlige er uten tvil at kvaliteten på all musikk kommer til å bli satt opp fra 96 kbps til 192 kbps. Dette betyr en vesentlig kvalitetsøkning på musikken, og at det vil bli mye vanskeligere å skille en musikkfil kjøpt på Internett og en CD kjøpt i platebutikken. I følge MusikkOnline er dette noe som de hadde planlagt i lang tid og at 96 kbps-filene kun var en midlertidig løsning for å tilfredsstille ISDN-brukere.

Når det gjelder kritikken om DRM-beskyttelse skjer det selvsagt ikke noe med begrunnelse i at rettighetshaverne skal få kunne styre bruken av sine verker. Argumentet er forsåvidt legitimt, men naivt, da det finnes flere måter å unngå denne beskyttelsen på. Piratene vet selvsagt hva disse metodene går ut på. På en annen side er det neppe opp til MusikkOnline å bestemme dette og de ville neppe fått lov til å selge ubeskyttet materiale. Synd for alle de som ikke vet hvordan man kan komme rundt beskyttelsen.

Uansett så inneholder de nye lisensene mulighet til å brenne ut musikken til seks forskjellige CD-plater og ikke minst 12 forskjellige bærbare spillere som støtter DRM-beskyttede WMA-filer.

Se også vår sak "Meningsløs DRM-beskyttelse?".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen