Norsk mobiltjeneste klar for verdenslansering

De fleste norske barn tar nå i bruk en mobiltelefon for første gang i 10-årsalderen - eller tidligere. Det innebærer at fremmede kan ringe dem, at de kan ringe hvem som helst og hvor som helst i verden, sende tekstmeldinger, kjøpe ringetoner, få tilgang til internett og dermed voksent innhold på nesten lik linje som på en PC.

Mobilselskapene tilbyr sperretjenester som kan begrense noe av bruken, og foreldrene kan selvsagt kjøpe en mobil til barna med begrensede funksjoner.

Dette var imidlertid ikke nok for trebarnsmoren Silje Vallestad, som ønsket større kontroll over sine egne barns mobilbruk. Hun startet selskapet Bipper Communications som har utviklet en nettbasert mobilportal der foreldre kan overvåke det barna gjør på mobilen.

I begynnelsen av neste måned kommer tjenesten til Norge.

Verdenslansering av Bipper
Bipper har inngått en samarbeidsavtale med Tele2 og denne operatøren bli først i verden til å tilby tjenesten til sine kunder.

– Ni av ti barn mellom 9 og 16 år har mobiltelefon, og mobiltelefonen forenkler hverdagen til både barn og foreldre. Samtidig trenger foreldre verktøy som hjelper dem å kontrollere barns mobilbruk og forhindrer mobilmobbing, høye kostnader og uønsket kontakt med fremmede, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2.

Tjenesten lanseres først i Norge i september, men vil også lanseres i andre land utover høsten.

- Svært mange mobiloperatører har vist interesse for Bipper og jeg er svært glad for at Tele2 er med når Bipper nå lanseres for første gang, sier Bipper-gründer Silje Vallestad.LES OGSÅ: Norske Bipper med millionavtale

Slik fungerer det
Bestiller du Tele2 Bipper får du et eget spesial-SIM-kort som du setter i mobiltelefonen som skal brukes av barnet. Det gjør at du som forelder kan overvåke mobilbruken via en portal på internett der du kan administrere hvem barnet får lov til å ringe og sende SMS - og når på døgnet -, samt at du kan sjekke hvor barnet befinner seg via lokaliseringsfunksjonen.

Bipper-gründeren fikk ideen til tjenesten da hennes eget barn begynte på skolen og oppdaget at andre 6-åringer allerede hadde fått egen mobil.

– Jeg begynte å undersøke markedet for trygge løsninger for barn, men var ikke fornøyd med noen av de få produktene som fantes internasjonalt. Det ga meg ideen til Bipper. Undersøkelser viser at foreldres behov for trygghet er den viktigste årsaken til å utstyre barnet med mobiltelefon. Også majoriteten av barna sier mobilen gjør at de føler seg tryggere når de er alene, sier Vallestad.

Og Tele2 lovpriser den nye tjenesten:

– Bipper er en enkel og unik norsk oppfinnelse hvor alt kan administreres fra én nettside. Dette er markedets mest komplette mobile trygghetsIøsning rettet mot de yngste mobilbrukerne. Noe lignende finnes ikke på markedet i dag, avslutter Tele2-sjef Dyrnes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen