Norsk mobilmygg utfordrer elefantene

(Barcelona/mobilen.no): Den eneste norske mobilprodusenten, Simonsen, er på plass under Mobile World Congress i Barcelona denne uken. Men Simonsen-båndet de bærer om halsen er den eneste synlige profileringen av selskapet.

- Bare vent til vi blir så store at vi kommer inn i hallen her, sier administrerende direktør i Simonsen, Roger Bakke, og ser mot hallen der de store mobilprodusentene breier seg ut med påkostede utstillinger over flere hundre kvadratmeter.

Hvor store Simonsen kan komme til å bli vil tiden vise. Enn så lenge selger Nokia flere mobiltelefoner hvert sekund, enn nye Simonsen har gjort i hele sin levetid.

Inspirasjon
- Vi er her like mye for å hente inspirasjon som for å vise oss frem, sier Bakke. Vi er så små at vi må satse på nisjeprodukter. For å holde kostnadene nede har vi gjort avtale med fabrikken i Kina om at vi utvikler telefonen, og så selger vi den i Norden, mens fabrikken fritt kan selge telefonen under andre merkenavn i andre deler av verden. Men det er vi som har utviklet både design og programvare, sier Bakke.

Telefonen han snakker om er Simonsen-modellen Freeway F510. Den skiller seg fra andre mobiler ved at den har plass til to SIM-kort, den har innebygget walkie-talkie, og den er laget for å tåle tøff behandling. I tillegg er det en standardmobil med vanlige taster og trykkfølsom skjerm.

I tillegg selger Simonsen en ”seniormobil” med store taster og nødknapp. Her har Simonsen bare besørget de norske menyene og satt sitt eget merkenavn på det som kalles et OEM-produkt.

Starter i det små
Så langt er Bakke fornøyd med salget, selv om det ennå ikke er snakk om store volumer. – Vi får starte i det små, så får vi heller vokse oss store, sier Bakke.

Men Bakke og selskapet Simonsen har også flere ben å stå på. Simonsen er nemlig bare en mindre del av selskapet TeleD, som er store på tilbehør til mobiltelefoner.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen