Norsk mobil duger fortsatt
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Norsk mobil duger fortsatt

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Ettersom laderen fulgte med opp fra dypet hadde vi egentlig ikke noe valg. Dette måtte bare prøves. 

Det gikk noen minutter uten at noe skjedde, men så begynte batteriet å ta lading. Etter noen timer lading satte vi SIM-kortet inn i mobilen.

Sekunder senere var vi operative. Den gamle MagComen lyste opp med sine 3x3 ikoner på den store gråtoneskjermen.  Klart lys på høyre side, nesten mørkt på venstre side - akkurat som da telefonen var ny.

For sent
Da MagCom-mobilen først ble lansert hadde den en rekke egenskaper andre mobiler bare kunne drømme om. Dessverre gikk det så lang tid før den kom på markedet at flere av disse funksjonene var kommet også på andre mobiltelefoner. 

Dessuten fikk nye mobiltelefoner GPRS. Det hadde ikke MagCom.

Politibeslag
Men det som gjorde MagCom mest spesiell var selve bakgrunnshistorien. Under testing av en tidlig MP3-spiller kom jeg i kontakt med oppfinnerne av den da så superhemmelige norske mobilen. Når jeg senere gjorde et intervju med en av gründerne dukket politiet opp for å beslaglegge passet hans.

Senere ble det konkurser, rettssaker om aksjer, Aker Brygge-spekulanter og beskyldninger om både det ene og det andre før telefonen omsider kom ut. Da lå IT-markedet med brukket rygg etter den store dotcom-smellen og ingen var særlig lystne på å satse stort på det norske selskapet. 

Bare 8.000 kroner ...
Butikkprisen for en Magcom var 8000 kroner, og flere medier dømte prosjektet nedenom og hjem. Så gikk det heller ikke mer enn 4 måneder før eventyret var over.

Når jeg snakker i telefonen i dag kjenner jeg det kribler av nostalgi. Dessuten er det artig å tenke på at telefonen jeg holder kostet norske investorer over 200.000 kroner stykket. 

Virker fortsatt
Og telefonen, den virker fortsatt. I dag er det riktig nok lettere å se svakhetene enn styrkene ved apparatet. Men da det først ble lansert var det enestående, blant annet fordi den var plattformuavhengig, hadde HTML-leser og kunne oppdateres av brukeren selv. 

But I can't change time ...
Telefonen skulle også kunne oppdatere tiden direkte fra en server. Mulig det er årsaken til at vårt eksemplar ikke lar seg stille til nærmere dagens dato enn 02.desember 2002. 

Da var MagCom for lengst historie og serveren htp.magcom.no ute av drift …Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen