Norsk mobil-TV omtales i verdenspressen

Som vi har skrevet tidligere vil NRK, TV2 og MTG ta i bruk DMB-teknologi framfor DVB-H i satsingen på mobil-TV i Norge. De tre selskapene har gått sammen om å danne Norges mobil-TV, men vil altså ikke ta i bruk DVB-H-teknologi, som er den som er godkjent av EU og som støttes av mange mobiler på det norske markedet.
 
Samtidig som DVB-H ser ut til å vinne terreng i store deler av verden, skaper det overskrifter utenlands at Norge tilsynelatende velger å trosse EU ved å velge DMB. Både Nederland, Tsjekkia og Sør-Afrika har nylig signalisert at de vil satse på DVB-H, ifølge Teleavisen.
 
Hensyn til terreng
På nettsidene til The Washington Post står det skrevet at Norge velger DMB framfor DVB-H på grunn hensyn til det norske terrenget og at det vil bli rimeligere å bygge ut med tanke på DAB-dekningen i Norge.
 
Avisen nevner også at mobilprodusenten Nokia har gitt sin støtte til DVB-H-standarden, men nevner ikke at det finnes svært få mobiltelefoner på det norske markedet som støtter DMB-teknologi.
 
Utenfor EU
Nettstedet Broadband TV News legger til at selv om Norge ikke er med i EU vil beslutningen om å velge DMB være med på å svekke tillitten til DVB-H-teknologien.
 
I Storbritannia har nemlig en tredje teknologi – kalt DVB-T – blitt valgt framfor DVB-H-standarden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen