Norsk kamp om Iphone

Onsdag meldte Financial Times at Apple har inngått de første distribusjonsavtalene utenfor USA for Iphone. T-Mobile i Tyskland, Orange i Frankrike og O2 i Storbritannia skal være vinnerne, med oppstart av salget i fjerde kvartal i år. Nå står slaget om Norge og Norden.

Les også:

- Ny standard for grådighet
- Iphone kan brukes i Norge
- Derfor er Iphone uinteressant

Norsk kamp

Ikke overraskende kjemper nå både Telenor og Netcom en hard kamp for å få lov til å distribuere mobilen her til lands. Telenor er allerede i full gang med å teste telefonen og har selvsagt satt i gang samtaler med Apple.

- Vi er i dialog med Apple, men ingenting er bestemt. Det er ikke avklart hvorvidt vi skal distribuere eller tilby denne telefonen til våre kunder, sier informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor til Finansavisen.

Netcom på sin side kan få hjelp fra sine svenske eiere, TeliaSonera, for å få slått kloa i den mye omtalte telefonen.

- TeliaSonera har hatt og har kontakt med Apple med tanke på å selge og distribuere Iphone. Vi vil også komme inn under en slik eventuell avtale, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i Netcom.

Dyrt for operatøren Som vi fortalte i går skal de tre telegigantene ha gått med på gi fra seg 10 prosent av trafikkinntektene til Apple. Dette er en revolusjonerende endring i telebransjen, der operatørene historisk sett ikke har vært det minste interesserte i å gi fra seg slike inntekter. Hva som blir løsningen på dette i Norge er ikke kjent. Telenors Johannessen sier samtalene ikke har kommet til det stadiet ennå.

- Vi tester telefonen nå, men må nok avvente det som skjer i de store markedene, sier han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen