Norsk Iphone vil koste skjorta

Nå er det omsider klart at Netcom får Iphone i Norge, en nyhet som mange har ventet på. Det er foreløpig usikkert om Netcom blir alene om å selge Iphone i Norge, fordi det uklart om Netcoms moderselskap Teliasonera har inngått en eksklusiv avtale.
 
Rundt 10.000 nordmenn har imidlertid allerede kjøpt mobilen fra utlandet, ettersom forhandlingene om salg i Norden har tatt lang tid.
 
Iphone blir dyr
I USA har Iphone en pris på 499 dollar (2.500 kroner) med binding for den dyreste modellen, men mobilanalytiker i Norsk Telecom Tore Aarønes sier til Mobilen at han tror Iphone vil bli blant de dyrere i Norge.
 
- Mobiltelefoner pleier å bli dyrere i Norge enn i utlandet, og denne kommer nok til å ligge i øverste prisklasse, sier Aarønes.
 
Det skal også sies at den amerikanske modellen i praksis er langt dyrere enn dette, med tanke på at det ligger et abonnement i bakkant som sender totalprisen i løpet av bindingstiden nærmere 10.000 kroner.
 
Noe av interessen borte?
Aarønes mener den lange ventetiden kan ha lagt en demper på entusiasmen rundt Iphone, til tross for at folk han har snakket med er fornøyd med telefonen.
 
- Jeg føler at det er en avdempet begeistring for Iphone, at luften har gått ut av ballongen, sier han.
 
Med eller uten 3G?
Foreløpig vet vi ikke om den første Iphone som selges i Norge kommer med eller uten 3G, men det mener Aarønes vil være avgjørende for mange.
 
- Stadig flere bruker dataoverføring på mobilen, og da blir det for tregt uten 3G. Noen vil nok heller vente til 3G-Iphone kommer, avslutter Aarønes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen