Norsk Iphone-hinder er borte

Apple har hele tiden krevet andeler av inntektene til mobiloperatørene skal gå til selskapet. Argumentet deres er at Apple-brukere skaper så mye datatrafikk at Apple fortjener en del av kaka. I bytte mot dette får operatøren eksklusivitet.

Mange mener dette har ført til at mange operatører, deriblant de norske, har vegret seg for å inngå avtale med Apple. Nå ser det imidlertid ut til at dette hinderet er borte.

Ingen eksklusivitet
For i Australia skal flere operatører ha blitt fortalt at de kan selge telefonen, skrives det på forumet Mactalk. Dette går på tvers av Apples tidligere strategier, der Apple ga operatører eksklusivitet i bytte mot en del av inntektene.

Videre har det blitt sagt at det ikke skal være nødvendig å selge telefonen sammen med dyre kontrakter som har bindingstid. Dette vil være til glede for forbrukerne, som da slipper å slite med den samme telefonen og abonnementet i opptil to år.

Det blir imidlertid spennende å se hva dette har å si for prisen på telefonen. I dag koster toppmodellen 499 dollar (2.501 kroner) i USA og da kommer abonnement med bindingstid i tillegg. Det får totalprisen til å ende relativt nærme skyhøye 10.000 kroner.

Kommer i juni
For forhandlerne er det også gode nyheter. I USA har det kun vært Apple-butikker og utsalgene til operatørpartneren AT&T som har hatt lov til å selge telefonen. De nye australske reglene fører imidlertid til at alle som selger Apple-produkter skal kunne selge Iphone.

Apple har videre fortalt at den nye 3G-telefonen kommer ut i butikkene den siste uken i juni. Dette vil i så fall bety at den kommer nær ettårsdagen til den originale Apple Iphone, som kom på markedet i USA den 28. juni 2007.

Det gjenstår å se om de australske retningslinjene fører til at Norge også får ny Iphone i juni, men det største hinderet ser nå ut til å være borte i hvert fall.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen