Norsk innholdsportal for BlackBerry

Trigcoms BlackBerry-kunder vil i løpet av nær fremtid få tilgang til en rekke applikasjoner, tjenester og innhold via Trigcoms egen tjeneste trigWorld. 

Det er det norske selskapet Modus Communications, som har inngått en avtale om å levere en ny applikasjons- og tjenesteløsning for BlackBerry-operatøren Trigcom. Tjenesten er ikke helt ulik den vi kjenner fra App Store (Apple), Market (Google), Ovi Store (Nokia) eller PlayNow Arena (Sony Ericsson). Men noen forskjeller er det.

Samleløsning
– Løsningen vi leverer er noe helt nytt du ikke har sett i markedet før, sier Svein Ingebretsen i Modus Communications til Mobilen.no. Dette blir både App Store og infokanal, i tillegg til at vi kan tilby nyttetjenester, “Mobile marketing” med mulighet for kuponger, RSS-feeder og den typen ting, sier Ingebretsen. trigWorld vil tilby innhold fra en rekke tredjepartsleverandører. Allerede fra start vil det ligge flere nytte-tjenester i trigWorld. En løsning verdt å nevne er muligheten til å ringe taxi med ett tastetrykk.

– Vi jobber på spreng for å hente inn apps til løsningen. Foreløpig er det snakk om ferdig testete applikasjoner, men på sikt vil vi også komme med en utviklerløsning der Trigcom står for kvalitetssikringen. Da vil utviklere kunne tilby applikasjoner direkte, sier Ingebretsen.

For deg som er TrigCom-kunde betyr det blant annet at du vil kunne lese innhold fra de mest leste norske avisene. Innholdet hentes via serverne til Modus, slik at du får rask tilgang til dem. Du vil kunne kjøpe musikk, programmer eller andre typer innhold ved hjelp av to tastetrykk, og kjøpene du gjør vil komme på telefonregningen.

Sikkerhet
– For bedrifter vil det være mulig å innføre regler som hindrer kjøp over mobilregningen. Da kan du som sluttbruker betale for tilleggstjenester med ditt eget kredittkort. Bedrifter kan også velge ikke å tilby trigWorld i det hele tatt, forteller Jan Hatlebrekke i Trigcom.

BlackBerry er kjent for høy sikkerhet og lave datakostnader gjennom tilpasning av mobilt innhold på servernivå. – Slik vil det være også i fremtiden, lover Hatlebrekke.– Målet med trigWorld er å kunne tilby en enkel og komplett løsning for innhold og tjenester til mobilen. Vi er stolte av å være den første BlackBerry-operatøren i verden som kan tilby en slik løsning, sier Hatlebrekke.

– Dette er et prestisjeprosjekt for oss, og vi er glade for at vi i Modus Communications har fått til dette samarbeidet med Trigcom, sier Ingebretsen.

Selv om Modus Communications nå fokuserer på BlackBerry, så er dette en løsning som enkelt kan tilpasses andre mobiltelfoner. – Vår løsning vil virke med en hvilken som helst mobiltelefon, men brukeren vil bare få tilgang til innhold som faktisk kan brukes på den aktuelle mobilen, sier Ingebretsen.

Straks klar
Løsningen trigWorld er det imidlertid bare Trigcoms abonnenter som kan bruke. For å få tilgang til trigWorld gjør du ingenting. Applikasjonen vil dukke opp på mobilen din når Trigcom velger å pushe den.

– Vi skal gjøre noen små endringer før vi lanserer, men selve lanseringen vil skje om kort tid, sier Hatlebrekke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen