Norsk info om Epson R-D1

Merk at vi i prisguiden har klassifisert kameraet som et speilrefleks, selv om dette strengt talt ikke er tilfelle. Det har derimot utskiftbare objektiver, og har mer til felles med typiske speilrefleks enn kompaktkameraer.

Pressemelding

Tørk støvet av gamle objektiver:
Verdens første digitale rammesøkerkamera

(Oslo 19. august 2004) Epson har i fellesskap med Cosina Corporation utviklet Epson R-D1, verdens første digitale rammesøkerkamera. Støtte for Leicas M-innfatning og L-objektiver er noen av funksjonene som til nå ikke har vært tilgjengelig i digitale kameraer.

Teknologien med rammesøkerkamera har ikke blitt videreført etter hvert som markedet for digitale kameraer har økt kraftig de siste årene. Integreringen av Cosinas avanserte optikk-teknologi med Epsons teknologi innen digital bildebehandling, gir rammesøker-plattformen helt nye digitale fotomuligheter. Dette gir også fotografene anledning til å tørke støvet av de gamle objektivene igjen.

Med R-D1 har selskapene utviklet et produkt som gir en helt unik bildekvalitet. Kameraet har innebygd avstandsmåler, noe som til nå kun har blitt benyttet i tradisjonelle filmbaserte kameraer. Kameraer med avstandsmåler måler distanser på bakgrunn av ”krysspeiling”. Kameraet fokuserer ved å kopiere to forskjellige visninger av et motiv med avstandsmåleren. Sammenlignet med et autofokus-system, reduserer ikke rammesøker-teknologien kvaliteten når man benytter flere objektiver.

R-D1 er verdens første digitale kamera som støtter Leicas M-innfatning, og L-objektiver via adapter. Mer enn 200 ulike objektiver har blitt utviklet gjennom fotohistorien.

- R-D1 gir dermed fotografer anledning til å videreføre bruken av disse objektivene i den digitale verden, sier Bjørn Inge Bergstuen, Product Sales Manager i Epson Norge.

R-D1 er også verdens første kamera med reelt søkerbilde, som gjør at fotografen gjennom søkeren ser motivene, også panorama, som om det skulle vært gjennom det blotte øyet. Kameraet fokuserer svært hurtig og presist, og søkeren blokkeres ikke av lukkeren, noe som er vanlig med tradisjonelle speilreflekskameraer. Dette gjør at fotografen ikke går glipp av de avgjørende øyeblikkene.

Produktet har en anbefalt utsalgspris på ca kr. 30.000,- inkl.mva, (kun kamerahus) og er ventet i salg fra og med 30/09-2004.

Tekniske spesifikasjoner:
* 6,1 effektive megapiksler
* Bildeoppløsning på opptil 3008x2000 piksler
* JPEG og RAW-format
* 2-tommer TFT LSD-skjerm
* Kamerahus i magnesium-legering
* Lukkertider fra 1-1/2000 sekund
* Blitzsynkro på 1/125 sekund
* Syv hvitbalanse-innstillinger inkludert manuell
* ISO 200, 400, 800, 1600
* Dimensjoner: 142x89x40mm
* Vekt: 590 g (uten batteri)

Om Epson Gruppen
Epson Gruppen er et selskap i vekst som baserer sin virksomhet på innovative og kreative verdier. Selskapets hovedprodukter omfatter informasjonsrelatert utstyr som skrivere og projektorer, elektroniske innretninger innen halvlederteknologi, LCD- og krystallkomponenter samt presisjonsprodukter som klokker. EPSON er en global leverandør av teknologiske høykvalitetsprodukter, og møter kundenes etterspørsel med kompakte, funksjonelle og energieffektiviserende produkter. Som en del av Seiko Epson Corporation hadde selskapet i 2003 (fiskal år) en omsetning på 1,413 milliarder yen, og sysselsatte 84.899 arbeidstakere i 110 land. Selskapet er notert på Tokyo-børsen. For mer informasjon, se http://www.epson.no

Om Epson Europe
Epson Europe er Epson Gruppens regionale hovedkvarter for Europa, Midt-Østen, tidligere Sovjetunionen og Afrika. Rundt 2.600 mennesker er ansatt i Epson Europe, og omsetningen for 2003 (fiskal år) var 2.269 millioner Euro.

http://www.epson-europe.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen