Norsk Blu-ray-killer (aprilspøk)

Alternativ tekst mangler

Årets aprilspøk: Som mange forstod var årets aprilspøk her på Hardware.no.

Norske Opticom har til nå klart å holde et nytt prosjekt innen optisk lagring hemmelig. Nå har imidlertid informasjon om prosjektet lekket ut, som ser ut til å inneholde svært spennende lagringsteknologi - som fort kan vise seg å ta innersvingen på både Blu-ray og HD DVD.

Selskapets tidligere lagringsteknologi har vist seg å ikke være konkurransedyktig, men nå har Opticom gjort en vri. Den nye vrien går ut på at man har laget plater som passer inn i vanlige DVD-spillere, men har plass til hele 16 lag.

Teknologien baserer seg på noe av det selskapet har gjort før: Aktivisere ulike lag i de nye platene ved å sette spenning på det laget som skal være synlig for DVD-brenneren. Spenningen henter den fra en liten krets innebygget i platen og som henter energi fra rotasjonen av platen på et lignende vis som enkelte klokker henter energi fra brukerens bevegelser.

Med hele 16 lag økes altså kapasiteten på DVD-brennere betraktelig, fra 4,7 GB til hele 75,2 GB.

Aktivisering av de forskjellige lagene skjer ved å lese på bestemte posisjoner i innledningen til platene. Det kreves altså en liten driver for at PC-en skal kunne skifte mellom lagene og oppfatte platen som ett stort lagringsmedie i stedet for mange små. Dette er en ulempe Opticom tror brukerene kan leve med.

Dette kan vise seg å bli en meget sterk utfordrer til Blu-ray og HD DVD, ikke minst fordi man kan bruke eksisterende DVD-brennere og lesere, men også fordi de gamle DVD-formatene +R/-R/+RW og -RW kan brukes på de nye platene. Man slipper altså å tenke på de nye avanserte DRM-metodene som kommer med Blu-ray og HD DVD.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Opticoms svært spennende teknologi. En offisiell pressemelding er ventet en av de kommende dagene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen