Norsk bildebyrå ser dagens lys

Bildebyrået har fått navnet IMGS.no og holder naturlig nok til på samme nettadresse som navnet antyder. Oppstartsprosessen startet i fjor, men i følge pådriver Robin Lund i IMGS.no har prosjektet vært i en slags betafase frem til nå. Bildebyrået skal drive i en forholdsvis smal nisje, og skal tilby bilder av Norge som det kan være vanskelig å finne i andre bildebyråers arkiver. "Etter mange år i reklame- og forlagsbransjen har jeg søkt meg igjennom titusener av irrelevante bildetreff i de store, utenlandske microstock-bildebyråene. Derfor så jeg potensiale i et bildebyrå som tematisk er spisset mot Norge", sier Lund i pressemeldingen.

IMGS.no har i skrivende stund 40 fotografer i sin "stall", og selv om byrået har eksistert i relativt kort tid teller det allerede flere tusen bilder i sitt arkiv. På deres hjemmeside står det imidlertid å lese at målsetningen ikke er å ha flest mulig bilder i arkivet, men derimot at det skal være mest mulig raskt og enkelt for kundene å finne relevante bilder. Profilen skal rendyrkes, og bilder som ikke passer inn vil kontinuerlig slettes fra arkivet, samtidig som de gjenværende bildene vil få stadig oppdaterte og forbedrede søkekriterier.

Prisene begynner på kr 49,- eks mva for bruk av et bilde i forholdsvis lav oppløsning, og opp til kr 299,- eks mva for bildene i høyest oppløsning. Det er for øvrig byråets målsetning å ha bruksavtaler som skal være så lettfattelige og enkle for kundene å forholde seg til som mulig. Også betalingsmodellen er tilpasset for å være så enkel som mulig, og ingen forhåndbetaling eller abonnement er nødvendig for å kjøpe bilder fra IMGS.no.

I følge pressemeldingen er IMGS.no på kontinuerlig utkikk etter nye fotografer og illustratører som ønsker å bidra, så om du føler kallet er det bare å melde seg.

Lurer du på mer om IMGS.no, finner du kanskje svar på det her, og hvis ikke er det bare å kontakte byrået og spørre.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen