Xbox One vil være midtpunktet i stuen din, men om det fungerer i Norge er ikke sikkert. (Bilde: Mostphotos, Shutterstock/Microsoft)

Norsk Xbox One-støtte i løse luften

Men TV-distributørene har tro på at Microsoft får det til.

Microsofts neste spillkonsoll Xbox One skal lanseres i løpet av året, og Microsoft ser for seg at den skal bli en sentral del av underholdningsystemet i stuen din. Med innebygget Kinect-sensor og mikrofon, skal du enkelt kunne styre alt fra spill og leiefilmer til videosamtaler og den tradisjonelle TV-tittingen.

En av hovedfunksjonene er nemlig at Xbox One skal ta over for TV-dekoderen din, og på den måten la deg på et blunk bytte mellom å se på TV, spille et spill eller se en film på Netflix. Kort og greit skal TV-funksjonaliteten gjøre at Xbox One alene blir stuens underholdningssentrum.

Xbox One ønsker å være midtpunktet i stua.
Xbox One ønsker å være midtpunktet i stua. Foto: Microsoft

Lignende funksjoner har vi sett før, blant annet fra Google TV og Wii U. Men vi nordmenn har aldri fått stor nytte av dette, da funksjonen rett og slett aldri har vært tilpasset lille Norge. For Xbox sin del er det altså ikke umiddelbart gitt at TV-funksjonen fungerer like godt i Norge som den gjorde i USA, da Microsoft presenterte teknologien.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (10)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen