Norsk selskap lanserer ekstrem-mobil
(Bilde: Pixavi)

Norsk selskap lanserer ekstrem-mobil

Android-mobilen Bartec Pixavi kan noe ikke andre smartmobiler kan.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes mange vanntette, støvtette og støtsikre mobiltelefoner – men de fleste er ikke godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige miljøer. 

Stavanger-selskapet Bartec Pixavi har nå laget en Android-basert smartmobil som er sertifisert for bruk også i eksplosjonsfarlige områder – for eksempel innenfor olje- og gassindustrien.

– Vi har lykkes med å lage et produkt som har samme ytelse og brukervennlighet som vanlige smarttelefoner for konsumenter. Produktet har flere unike egenskaper som for eksempel et 3500 mAh batteri, 4,6-tommers retinaskjerm, kapasitiv touchskjerm som kan brukes med hansker, tre HD-kameraer, samt 3G og Bluetooth, forteller Christian Rokseth daglig leder i Pixavi i en pressemelding.

Konkurrenten Cat har også smartmobiler beregnet på tøffe miljøer, men Cat B15 på bildet er ikke godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige miljøer.
Konkurrenten Cat har også smartmobiler beregnet på tøffe miljøer, men Cat B15 på bildet er ikke godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige miljøer.

Interesse fra hele verden

Selskapet skriver i pressemeldingen at de har jobbet siden 2002 sammen med Innovasjon Norge, og at Pixavi i 2011 ble tildelt et tilskudd på 1,5 millioner kroner. 

– Innovasjon Norges IFU-ordning (Industrielle forsknings- og utviklingskontrakter) baseres på en samarbeidsavtale mellom en leverandørbedrift og en kundebedrift, i dette tilfellet, Pixavi og et av verdens største oljeselskap. Ordningen skal bidra til samarbeid og utvikling av nye produkter og løsninger som fører fram til internasjonal markedssuksess. Og det gleder oss at Pixavi med sin smarttelefon har lykkes med dette prosjektet, sier Ketil Lundgaard, direktør for entreprenørskap og internasjonalisering i Innovasjon Norge.

Telefonen vil komme i salg i slutten av juni 2014, og produktet vil bli vist frem på Innovasjon Norges stand på Mobile World Congress i Barcelona 24.-28. februar. Ifølge produsenten har partnere og kunder over hele verden allerede forhåndsbestilt telefonen.

Videokonferanser

Bartec Pixavi sier ikke noe om hva slags prosessor som sitter i telefonen. Den vil imidlertid komme med Android 4.3 Jelly Bean, og telefonen skal kunne kjøre de samme appene som en hvilken som helst annen Android-telefon.

– Dette åpner opp for helt nye måter å jobbe på i disse industriene. Vi har også utviklet en videokonferanseapplikasjon, sier prosjektleder Andreas Parr Bjørnsund.

Dermed skal man kunne ha videokonferanser og streame live HD-video fra områder med eksplosjonsfare. 

Det norske selskapet Pixavi ble i november i fjor kjøpt opp av tyske Bartec. Pixavi produserer også blant annet videokonferanseløsninger for eksplosjonsfarlige miljøer.

– Det har vært en lang og spennende utviklingsprosess der vi har bygd kompetanse og et helt unikt team. Det er ikke mange selskap på vår størrelse som kan utvikle en smarttelefon fra bunnen av, sier en stolt daglig leder Christian Rokseth.

Produktet vil bli vist frem på Mobile World Congress som starter neste uke.
Se hvilke andre toppmodeller som blir lansert da »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen