Gründerne i Kuddle. Fra venstre: Knut Tarøy, Ole Vidar Hestås og Christian Webner.
Gründerne i Kuddle. Fra venstre: Knut Tarøy, Ole Vidar Hestås og Christian Webner. (Bilde: Kuddle)

Norsk selskap lager nettbrett sammen med Microsoft

Kuddle vil lage et barnevennlig nettbrett.

Det norske selskapet Kuddle har planer om å lansere et «barnevennlig» nettbrett i samarbeid med Microsoft den 1. desember. Nyheten har allerede gått langt utenfor våre landegrenser, og er blant annet plukket opp av det anerkjente nyhetsbyrået Reuters

Kuddle står bak en app for trygg bildedeling blant barn under 13 år. Nå er altså selskapet i gang med å hente inn penger fra investorer for å kunne begynne å selge flere ulike typer elektroniske enheter som skal være trygge å bruke for barn. 

– Den første enheten vil være et nettbrett på størrelse med en iPad Mini, som vil koste under 100 dollar. Nettbrettet vil være klart før lanseringen av nettbutikken Kuddle Store, sier Ole Vidar Hestaas i Kuddle til Reuters. 

Hans-Petter Nygård-Hansen er talsmann for Kuddle.
Hans-Petter Nygård-Hansen er talsmann for Kuddle.Foto: Tek.no

Kuddles norske pressetalsmann, Hans-Petter Nygård-Hansen, forteller til Tek.no at nettbrettet vil benytte Kuddle-merkevaren og komme med Kuddle-appen ferdig installert. 

– Nettbrettet vil ha den sikkerheten mange foreldre er på jakt etter. Du får for eksempel ikke installert spill som Grand Theft Auto, eller sett YouTube-videoer som ikke er beregnet på barn, forteller Nygård-Hansen.

Satser internasjonalt

Nygård-Hansen vil ikke gå nærmere inn på om Kuddle-nettbrettet vil være ett av Microsofts eksisterende Surface-nettbrett med Kuddle-logo, eller om det vil bli noe helt nytt. Men det blir et Windows-nettbrett, og det vil også på sikt komme Android-nettbrett. I tillegg til Microsoft-samarbeidet, snakker Kuddle også med Samsung og Microsofts mobiltelefonavdeling (tidligere Nokia Devices and Services).

Ifølge Nygård-Hansen har appen fått mye oppmerksomhet internasjonalt. Om kort tid vil selskapet etablere et avdelingskontor i USA, og de har nylig vært igjennom en emisjon (utvidelse av aksjekapitalen) og fått inn penger fra både utenlandske og norske investorer. Snart skal de også igang med en ny emisjon.

Selve Kuddle-appen er gratis, men nå håper selskapet på å tjene penger gjennom salg av relaterte produkter i Kuddle Store – som for eksempel det nye nettbrettet, og etter hvert også mobiltelefoner, tilbehør og annet.

– Det finnes mange måter å tjene penger på. Lego går fra fysiske leker til det digitale, vi går kanskje andre veien – fra app til digitale produkter som barna kanskje vil ha, i tillegg til appen, forteller Nygård-Hansen.

Han hevder det ikke finnes noe sosialt nettverk som er bygget fra grunnen av med fokus på mindreårige, og at det i Norge har vært mest fokus på holdningskampanjer. 

– Vi ønsker å etablere gode holdninger gjennom handlinger, sier han.

Appen lanseres snart på svensk og dansk, i tillegg til de sju språkene den allerede er tilgjengelig på.

Vi har nylig testet Kuddles bildedelingsapp for barn:
Denne appen lar barna dine dele bilder på en trygg måte » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen