Norsk folkehøgskole starter esportlinje
Teknofil
(Bilde: League of Legends)

Norsk folkehøgskole starter esportlinje

Til høsten kan du lære deg å bli spillproff.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lundheim folkehøgskole i Rogaland skriver på sine egne nettsider at de blir den første folkehøgskolen i Norge til å starte en egen esportlinje til høsten. Den æren må de i så fall dele med Buskerud folkehøgskole, som starter sin satsning Spillakademiet samtidig.

Poenget er uansett at fra og med august 2014 blir det mulig ta esport som fag på norske folkehøgskoler.

For deg som vil satse på esport

Lærer Olav Helland (26) fra Buskerrud FHS står ifølge bloggen Glittergames.no bak esport-linjen til Spillakademiet. Her får deltakerne blant annet mulighet til å spesialisere seg innen DOTA 2, League of Legends eller Starcraft II, delta på turneringer i inn- og utland og trene på lagspill. Satsningen er ment å passe for de som ønsker å drive med esport på toppnivå.

Foto: folkehogskole.no

– Jeg satt i gang dette prosjektet av en veldig enkel grunn: det var ingen andre som gjorde det. Jeg så en mulighet og grep sjansen, og jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg skulle absolutt ønske at jeg hadde mer erfaring innenfor profesjonell eSport, men jeg ser dessverre ikke veldig mange med den kompetansen, sier Helland til Glittergames.no.

Grunnen til at han er litt på defensiven i sitatet over, er at det allerede har kommet kritikk mot esportlinjen hans fra ikke navngitte kilder i det norske esportmiljøet, skriver Glittergames.no.

De 15 elevene som har fått plass betaler 85 000 kroner i året for å delta, noe som ifølge Helland er 5000 kroner mindre enn andre helårskurs på norske folkehøgskoler.

Ifølge nettsidene til Spillakademiet, har for øvrig esport-læreren være ranket som nummer 1 i verden i spillet World in Conflict (2007), samt at han har vært ranket i Diamond League i både League of Legends og Startcraft II.

Du kan spille Fifa og Minecraft også

Om Buskerud FHS' esport-tilbud kanskje er for de aller, aller ivrigste, finnes det et annet tilbud for "casual gamers".

Ved Lundheim FHS i Rogaland får du i første omgang tilbud om å spesialisere deg innen Fifa, Minecraft, League of Legends eller Counter Strike (CS). De to førstnevnte er ikke nødvendigvis de første du tenker på når du hører ordet esport. Dette kurset skal også være fylt opp allerede.

Kursstart for de første esportlinjene på norske folkehøgskoler er 24. august. Lykkes de, blir det kanskje mer av det i årene som kommer.

Tror du dagens ungdom får valuta for pengene ved å ta esport som fag ved en folkehøgskole? Kommenter i forumet nederst på siden!

Norsk undersøkelse viser:
– Dataspilling er ikke skadelig

men...

Britiske forskere advarer:
– De ser spillelementer i den virkelige verden

(Kilder: tips, Glittergames.no, Spillakademiet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen