«Norsk» Disney-film satt ny rekord
Teknofil
(Bilde: Disney)

«Norsk» Disney-film satt ny rekord

Frozen er den mest suksessrike animasjonsfilmen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Disney-filmen Frozen (eller «Frost» som den heter med norsk tale) er ifølge The Verge tidenes mest suksessfulle animasjonsfilm. Selv om den kanskje har skuffet litt i USA, har film fått mye oppmerksomhet ellers i verden, og totalt har den bikket en omsetning på hele 1,07 milliarder dollar. Det er så vidt bedre enn Toy Story 3, som satt på rekorden.

I USA har Frozen hatt en omsetning på «bare» 398 millioner dollar. Utenfor amerikanske landegrenser har den imidlertid blitt en betydelig suksess, med 674 millioner dollar i omsetning.

Inspirert av Norge

Handlingen i Frozen er løst basert på eventyret Snødronningen av H.C. Andersen. Filmskaperne brukte likevel Norge fremfor Danmark som inspirasjon da de skulle lage filmen.

– Det å omfavne en kultur eller et sted som et utgangspunkt, pleier å gi sikre en viss sannferdighet til sluttresultatet. Da jeg startet å gå igjennom alle bildene som appllerte til meg, var det veldig interessant, fordi 80 prosent av dem var visuelle elementer fra Norge, fortalte «art director» (AD) Mike Giaimo til Emanuellvey.com i desember i fjor.

– [Norge] føles som en verden fra en klassisk Disney-film, bare helt ny, sa han videre.

Filmskaperne besøkte blant annet Slottet og Akershus festing i Oslo, Stiftsgården i Trondheim, samt Geirangerfjorden og Sognefjorden i jakten på inspirasjon.

Kjenner du igjen Rapunsel og Aladdin?
Slik ville Disney-figurene sett ut i virkeligheten »

(Kilder:The Verge, Emanuellvey.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen