Norges største mobilkamera-test!

For å få et mest mulig kontrollerbart testresultat har vi tatt de samme to bilder med alle kameraer. Testen er basert på to bilder tatt med vidt forskjellige motiv og lysforhold.

 

Bildet som i testen omtales som "utendørs-bildet" er tatt i Sandviken i Bergen under optimale forhold. Det andre bildet som omtales i testen som "innendørs-bildet" er tatt under dårlige lysforhold i lokalene til den flotte restauranten Potetkjelleren i Bergen sentrum.

 

Hensikten er å avsløre hvor bra bilder man kan få under forskjellige forhold. Alle bildene som er tatt er skrevet ut på papir i 10 X 13 cm uten noen form for modifiseringer hos en fotobutikk. Dette for å lettere kunne avgjøre bildekvaliteten og avsløre eventuelle feil.

 

Hvis du ikke finner din mobil er det fordi vi ikke har klart å inkludere alle modeller ennå, men vi vil fortløpende jobbe med å komplettere testen.

 

Her følger en forklaring på hva de forskjellige terningkastene står for:

 

Terningkast 1: Styr unna! Verre mobilkamera finnes ikke!

Terningkast 2: DÃ¥rlig kamera. En telefon med et slikt kamera har det bare for syns skyld


Terningkast 3: Ok bildekvalitet. Likevel egner ikke bildet seg til annet enn MMS.


Terningkast 4: Bra bildekvalitet. Bildet har noen feil, men funksjonalitet kan ofte veie opp for det. Bildet kan sendes til PC men egner seg ikke for utskrift.


Terningkast 5: Veldig bra bilde og god funksjonalitet. Kvaliteten ligger rett under det beste og kan egne seg for utskrift i 10 x 13 cm.


Terningkast 6: Dette kameraet representerer det beste som finnes på mobiltelefoner i dag. Funksjonaliteten er også på topp. Bildet egner seg for utskrift i 10 x 13 cm.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen