Norges kjappeste på SMS

NM i SMS arrangeres i år for tredje år på rad, og finalen tastes i gang 13. november på kjøpesenteret Oslo City. Hvis du klør i fingrene etter å bli norgesmester, og kanskje også verdensmester i SMS, må du naturligvis kvalifiserere deg først.

Hold av datoen 23. oktober og besøk et av kjøpesentrene der kvalifiseringen finner sted for din sjanse til å sette mobil-Norge atter igjen på kartet.

Norsk verdensrekord
Stavanger-jenta Sonja Kristiansen vant NM i SMS for første gang i 2008, og gjentok bedriften året etter. I fjor tok hun imidlertid også verdensrekorden i SMS-skriving, noe som ga henne en ekstra bonus på hele 100 000 kroner. I år, nå som Norge i skrivende stund innehar verdensrekorden, tilbyr arrangør Telekiosken likevel 25 000 kroner til den som måtte slå den.

Kristiansen, som er direkte kvalifisert til finalen som tittelforsvarer, brukte i fjor 37,28 sekunder på å skrive den offisielle SMS-teksten: The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.

Det er fortsatt verdensrekord.

Ydmyk mester
Selv om hun har blitt norgesmester to år på rad, samt verdensmester, tar ikke Kristiansen seieren på forskudd.

- En av fjorårets finalister tastet teksten på rundt 37 sekunder i flere treningsforsøk før finalen, men nervene sviktet da det gjaldt som mest. Jeg håper likevel å kunne forsvare tittelen, og hvis alt klaffer kanskje også slå min egen verdensrekord, sier hun.

Sender milliarder av SMS
Vi sender uhorvelige mengder tekstemeldinger i Norge hvert år. I 2009 sendte vi hele 6,5 millarder SMS totalt - i snitt rundt 1 250 i året per mobilabonnent , eller over 100 per måned. Dermed tror arrangøren at ligger til rette for fortsatt suksess med NM i SMS.

- Nordmenn er ivrige tekstere, og vi tror mange kan hevde seg i konkurransen. Vi håper naturligvis på å mobilisere flest mulig deltakere over hele landet, og er spent på hvilken landsdel som representerer vinnertiden i år, sier arrangementsansvarlig Glenn Mørk i Telekiosken.

Vinn Galaxy Tab og 35 000 kroner
Tror du du har det som skal til for å hevde deg i NM i SMS, kan det fort være verdt et forsøk på å kvalifisere seg til finalen. Norgesmesteren i SMS får 10 000 kroner, en Samsung Galaxy S og ett års kostnadsfri månedspris på Telenor-abonnementet SuperSim XXL. En eventuell ny verdensrekord er verdt 25 000 kroner i tillegg.

Kvalifiseringen er delt inn i seks regioner, herunder Østlandet, Oslo/Akershus, Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Den raskeste i hver region går videre til finalen. Alle finalistene får en Samsung Galaxy S og et halvt års kostnadsfri månedspris på Telenor-abonnementet SuperSim XL.

Bare for å delta i kvalifiseringen får du en enkel Samsung E1080 så lenge beholdningen rekker, samt at du er med i trekningen om en Samsung Galaxy Tab hvis du klarer teksten på under 2,39 minutter.

Deltakere under 14 år må ha med foresatte for å kunne delta. Kvalifiseringen starter lørdag 23. oktober i landets Telekiosken-butikker.

Ikke mulighet til å delta?
Da kan du heller prøve å vinne en av fire Samsung Galaxy S-mobiler som vi deler ut på Mobilen.no og Teknofil.no de neste par ukene i vår NM i SMS-konkurranse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen