Test

Norges beste digitalboks?

Testresultater

Positive ting Kan henges på veggen. Perfekt bruksanvisning. Programmerbar fjernkontroll. Logiske menyer med forståelige norske begreper. Markedets beste EPG med bl.a. kanal- og sjangersortering og automatisk påminnelse.
Negative ting Langdryg installasjon, fjernkontrollknappene burde ha vært tydeligere, kun én favorittliste, mangler timer, ikke spesielt billig.0

Testresultater

Positive ting Kan henges på veggen. Perfekt bruksanvisning. Programmerbar fjernkontroll. Logiske menyer med forståelige norske begreper. Markedets beste EPG med bl.a. kanal- og sjangersortering og automatisk påminnelse.
Negative ting Langdryg installasjon, fjernkontrollknappene burde ha vært tydeligere, kun én favorittliste, mangler timer, ikke spesielt billig.0
Get har nedlagt mye arbeid i å utvikle sine PVR-opptakere for kabel-TV, og har fått mye velfortjent ros for resulatet. Det er det ikke bare PVR-kundene som drar nytte av.
Vi har testet Get box HDi som har samme funksjonalitet som Get box HD PVR, bortsett fra opptak. Den minste Get-boksen holder oversikt over kanalene, sorterer programmene etter type, og varsler når spesielle programmer starter.
Get box HDi gjør TV-kvelden enklere. Dessverre kan den bare brukes av de som har kabel-TV fra Get.

Lakksvart boks på veggen
Get box HDi er en svartglinsende, lekker boks med diskrete røde, gule og grønne lamper, og display med ravgul skrift som viser klikkeslett og kanalnummer. Bortsett fra at den er slankere enn opptakeren Get box HD PVR, er de de to Get-boksene prikklike. Begge kan om ønskelig henges flatt på veggen med display på toppen.

Kabinettet er forlenget for å skjule kontaktene på baksiden som blant annet består av Scart, HDMI (versjon 1.1), og utganger for analog og digital (koaks-kabel) lyd. I tillegg er det USB- og nettverkskontakter for fremtidige anvendelser. Gets gule programkort settes inn i en kortleser på den ene siden. Antenne- og HDMI-kabel følger med.

Get box HDi tilbys på leiebasis. Det koster circa 1.100 kroner i året, pluss 300 kroner i etablering. Mottakeren kan når som helst byttes ut med Get box HD PVR.

Solid fjernkontroll
Den ergonomiske fjernkontrollen er den samme som PVR-en bruker. Den ligger svært godt i hånden og gir en umiddelbart kvalitetsfølelse. Vi synes imidlertid at lysegrå tekst på mørkegrå knapper er en uting, og ville heller hatt hvit skrift, og forskjelligfargede knapper eller bakgrunnslys.

Til tross for dette, er Get-kontrollen bedre enn konkurrentene. Fjernkontrollen kan programmeres (oppskrift i bruksanvisningen) til å slå TV-apparatet på og av, velge AV-kilde og regulere volumet med de små volumknappene. Den store volumknappen på kontrollen virker foreløpig ikke med HDMI-tilkobling, men Get lover å fikse feilen snart.

Ergonomisk fjernkontroll.

Forståelige norske begreper
Get fortjener ros for å bruke lettforståelige, norske begreper på fjernkontroll og menyer. Fjernkontroll-knappene heter for eksempel Radio, Txt-TV, HD-kanaler, Mine kanaler (favorittkanaler), Mitt arkiv (opptak), Film (bestillingsfilm - kommer snart) og Get-guide (EPG).

Bruksanvisningen er lekker med instruktive fargeillustrasjoner, og en tekst som er lett å lese og forstå. Den forklarer det aller meste, inklusive tilkobling av alt annet utstyr. Get har åpenbart nedlagt mer tid og penger i bruksanvisningen enn de fleste av sine konkurrenter.

Langdryg installasjon
Så snart vi kobler mottakeren til flatskjermen med HDMI og slår den på, bruker den 30 sekunder på å boote. Deretter velger vi språk, land, region og HD-oppløsning (720p eller 1080p), før den starter kanalsøk og oppdatering. Det tar fra 5 minutter til 3 timer, og i denne tiden må boksen stå i fred.

Når den er ferdig, åpner Get-portalen med hovedmenyen. Vi kan begynne å se TV, eller utforske menyens fire valg: TV-guide, Radiokanaler, Påminnelser, og Innstillinger.

Get-boksens hovedmeny med fire valg.

Oversiktlig EPG som varsler
Hovedmenyens TV-guide lar oss velge mellom Alle kanaler (EPG-en - programguiden), Kanalsjanger, Programsjanger og Mine kanaler. For alle som har tilgang vil mange kanaler, er disse funksjonene unnværlige: EPG-en lister opp alle kanaler med alle programmer som sendes samtidig side om side (matrisevisning), eller viser programskjema for én kanal om gangen.

Her viser EPG-en kun kveldens programmer på Eurosport.

Vi kan lett "hoppe" 24 timer fram, men Get-boksen mangler timer.
Når vi oppdager et interessant, kommende program, kan vi merke det. Da får vi en påminnelse like før det sendes. Alternativt kan Get box HDi automatisk bytte kanal når programmet starter.

Her viser EPG-en flere kanaler og programmer side om side, samt påminnelser for to programmer.

EPG sorterer programmer
Get kanalpakker inneholder fra 35 til 135 kanaler. For å hjelpe oss med å utnytte det enorme programtilbudet, tilbyr Get box HDi to smarte funksjoner: Mens Kanalsjanger sorterer kanalene etter type, sorterer Programsjanger kveldens programmer etter type. Når vi for eksempel velger Film og deretter Action, blir alle kveldens Action-filmer listet opp time for time. Fotballkamper sorteres på samme måte.

Get-boksens funksjonsrikdom overgår de fleste konkurrenter.

Hvilken action-film vil du se i kveld?

Skreddersy visningen
Hovedmenyens valg for Innstillinger byr på mange slags tilpassninger av mottakeren.
I Mine kanaler kan vi velge favorittkanaler ved å hake dem av. Senere kan vi supplere med flere kanaler direkte fra EPG-en, og endre rekkefølgen. Get-boksen har imidlertid kun én favorittliste.

Andre tilpasninger: Bestem om programbanneret nederst på skjermen skal vises i 0 eller 8 sekunder, eller om påminnelser skal vises 1 - 15 minutter i forveien og eventuelt automatisk bytte kanal, eller om skjermsparer skal brukes på plasmaskjermer, eller om spesielle kanaler eller programmer over en viss aldersgrense skal blokkeres for barneøyne.

Lett å lage en liste med favorittkanaler, og å endre rekkefølgen.

Tekst-TV, men ikke digital
HDMI blokkerer vanlige tekst-TV-signaler. Get box HDi er nylig blitt oppdatert med en spesiell tekst-TV-generator slik at den kan vise tekst-TV. Den kan imidlertid ikke vise digital tekst-TV fra NRK. Det er det bare to bakkenettmottakere fra Grundig som kan.

Forbedringer underveis
Get-boksen oppskalerer vanlige TV-signaler med standard oppløsning (SD) og tilpasser 4:3-formatet til flatskjermens mange piksler. Med HD-signal blir bildet krystallklart. Get har dessverre ingen HD-kanaler inkludert i sin digitale grunnpakke, så det koster ekstra.

Like over nyttår vil Get box HDi bli oppdatert med nye menyer med HD-oppløsning, forbedret programguide og et mindre, men mer elegant programbanner. Samtidig kommer filmleie (VOD) fra Get.

Programbanneret blir snart erstattet at et mindre og mer elegant banner.

Og hva er konklusjonen?
Get box HDi for kabel-TV er den mest brukervennlige og funksjonsrike digitale HD-mottakeren som vi har testet. Den har et unikt, lekkert design, og den programmerbare fjernkontrollen er den beste vi har holdt i hånden. Bruksanvisningen er nærmest perfekt, og det samme gjelder menyene. EPG-en viser programmer som sendes samtidig side om side, minner oss om kommende programmer, og sorterer kveldens TV-programmer etter sjanger. Selv om den ikke er feilfri, er dette en digitalboks konkurrentene bør strekke seg etter, enten de tilbyr TV via kabel, bakkenett eller satellitt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen