Nå får T-banepassasjerer i Oslo 4G i tunellene.
Nå får T-banepassasjerer i Oslo 4G i tunellene. (Bilde: Ida Oftebro/Mobilen.no)

Nå får du lynraskt nett på T-banen

Norges mest trafikkerte togstrekning har fått 4G.

Etter mange års ventetid er det endelig slutt på at Oslos T-banepassasjerer må gi opp mobilsurfingen mellom Jernbanetorget og Majorstua.

I dag deltok representanter for de tre mobiloperatørene, sammen med Ruter og Sporveien, for å feire at landets mest trafikkerte togtunell endelig har fått 4G.

Slik har de bygget 4G i tunellene

Telenor har stått for legging av strålekabel i tunellene i samarbeid med NetCom og Tele2. De tre operatørene deler på regninga, som trolig ender på 130 millioner kroner.

Med 4G på T-banen kan mobilbrukere surfe i hastigheter opp mot 80 Mbit/s. I og med at 4G er en delt ressurs, vil hastigheten imidlertid variere etter hvor mange som bruker nettet samtidig.

Fortsatt tuneller uten 4G

Operatørene bruker MIMO-teknologi i tunellen, noe som gir ekstra høy 4G-hastighet.

Netcoms dekningssjef Tommyu Johansen mener T-banetunellene i Oslo er blant verdens raskeste - når det kommer til mobilsurfing.
Netcoms dekningssjef Tommy Johansen mener T-banetunellene i Oslo er blant verdens raskeste - når det kommer til mobilsurfing.Foto: Ida Oftebro/Mobilen.no

– Du kan si at dette har blitt Norges raskeste tunell, sier NetComs dekningsdirektør Tommy Johansen fornøyd.

Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen påpeker at mange nå vil kunne surfe raskere på T-banen enn hjemme, et langt skritt fra 2G-hastighetene som har vært standard fram til i dag.

For de som måtte bekymre seg for stråling i tunellene, kan operatørene berolige med at det nå blir bedre dekning i tunellen. Bedre dekning betyr mindre stråling, siden signalet er sterkere.

Denne gangen er det tunellen mellom Majorstuen og Jernbanetorget som er oppgradert til 4G-dekning, i tillegg til strekningene Storo-Nydalen-Ullevål og Ellingsrudåsen-Tveita. Grorudbanen fikk oppgradert mobildekning allerede i januar.

Fortsatt gjenstår deler av T-banetunellene. Målet er at alle Oslos T-banetuneller skal ha 4G-dekning innen utgangen av 2015.

Fartsmåling fra perrongen på Jernbanetorget.
Fartsmåling fra perrongen på Jernbanetorget.Foto: NetCom

Les mer: Slik skal du få lynrask 4G i tunellene >> (Tek Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen