Norge på spyware-toppen

Ifølge sikkerhetsselskapet Webroot er fordelingen av spyware i europeiske land følgende, det vil si gjennomsnittsantall spyware på hver hjemmePC:

  • Storbritannia - 21,6
  • Norge - 20,3
  • Sverige - 19,1
  • Lithauen - 17,2
  • Slovenia - 15,7

Virkningen av spyware er veldig forskjellig - alt fra å være "kun" irriterende til å være et hjelpemiddel for svindlere. I mange tilfeller vil brukeren ikke merke at PCen har spyware, mens i andre tilfeller merkes dette ved at PC-ytelsen reduseres.

Mange spywareprogrammer er lett å kvitte seg med, men slett ikke alle. Det finnes også falske "antispyware"-programmer, det vil si de gir seg ut for å fjerne spyware fra PCen din, men i stedet installeres ny spyware. På nettsiden spywarewarrior.com finner du oversikt over slike falske "antispyware"-programmer. Slike programmer bør du ikke bruke.

Det finnes veldig mange gratis antispyware, det vil si programmer som kan brukes til å fjerne spyware, men her er et utvalg:

Det finnes også mange gode antispywareprogrammer som ikke er gratis. Spy Sweeper er et bra alternativ som koster 29.95 dollar, men du kan laste det ned for å skanne PCen gratis, men du må kjøpe programmet for å fjerne eventuelle spyware. Les mer om Spy Sweeper på webroot.com.

Les også vår guide om manuell fjerning av malware.

Kilde: bbc.co.uk

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen